La Cambra de la Propietat de Terrassa demana ampliar la durada dels contractes de lloguer

No Comment

La Cambra de la Propietat de Terrassa demana que es reformi la llei d’arrendaments urbans a Catalunya per millorar l’estabilitat i la seguretat jurídica en el món del lloguer.

És una evidència que els lloguers d’habitatges i immobles s’han encarit, són escassos i seguiran pujant de preu. Davant d’aquesta realitat, la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa informa en un comunicat que aquesta situació ve provocada per l’actual llei estatal, potenciada negativament per la modificació que el Govern espanyol del Partit Popular va imposar amb la Llei 4/2013, de mesures de flexibilització i foment del mercat del lloguer d’habitatges.

L’entitat assenyala que els canvis normatius que van introduir-se en la regulació de la legislació espanyola, en què es retallava el temps de duració mínim dels contractes i també les seves possibles pròrrogues, és una de les causes importants de la situació actual. I que aquests canvis “no van ser proposats pel sector de la propietat urbana que representen les Cambres de la propietat, sinó que ha estat al servei de les grans empreses financeres, unes directament lligades al sector de la banca i als coneguts fons voltor”.

En aquest sentit, l’entitat lamenta que existeix “una inseguretat jurídica dels llogaters i perjudica també els propietaris en distorsionar la realitat”, a la vegada que apunta que aquesta situació “s’ha de revertir amb urgència”. 

Contractes de lloguer de 5 a 7 anys

La Cambra considera urgent que es reformi la normativa vigent, per alleujar la pressió econòmica sobre els llogaters d’habitatges i millorar la seguretat jurídica d’ells i del conjunt de la ciutadania. Per això, demana que es fixi una durada mínima d’entre 5 i 7 anys en els contractes de lloguer, la qual cosa seria obligatòria per als arrendadors i opcional per als arrendataris. També demana que es possibiliti una pròrroga d’un any o dos més, en cas que cap de les dues parts no desitgi desistir el contracte.

L’altra petició de la Cambra de la Propietat demana que es derogui la possibilitat de desistir el contracte abans del termini pactat per part dels arrendadors, llevat que hi hagi causa de necessitat per a ells o els seus descendents, i que aquesta causa sigui apreciable judicialment en un procediment ordinari, i no en un procés de desnonament. Aquestes peticions han estat adreçades, segons informa la Cambra de la Propietat, a través d’una carta al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. 

Deixa un comentari