La CGT presenta preavís de vaga general de 24 hores pel 8 de març

No Comment

En coordinació amb la petició que ha fet el moviment feminista, la CGT ha formalitzat preavís de vaga general de 24 hores per a tot l’estat espanyol i tots els sectors laborals durant la jornada del 8 de març, dia de la dona treballadora, segons informa la secció local de Terrassa de la CGT.

La CGT avança que aquest preavís s’ha presentat davant del Ministerio de Empleo i està basat, entre altres, pels següents motius:

1. Acabar amb la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social de les dones respecte dels homes

2. Posar fi a la desigualtat constatada de la divisió sexual del treball en aquest sistema capitalista i patriarcal

3. La retirada de les polítiques, lleis i actuacions del capital que comporten la discriminació i desigual oportunitat en l’accés a l’ocupació i promoció professional de les dones i el foment de mesures efectives per a la disminució de la major taxa d’atur femenina.

4. L’adopció de mesures concretes i immediates que acabin amb la escletxa salarial (de més del 25%) i la desigualtat en les pensions.

5. Modificar els estereotips de gènere i la persistència dels valors masculins en les estructures de les organitzacions.

6. Control sobre les implantacions dels Plans d’Igualtat a les empreses.

7. L’eradicació del persistent assetjament sexual laboral, la precarietat laboral, temporalitat i l’alta taxa de contractes amb jornades parcials que pateixen les dones.

8. L’establiment de polítiques laborals socials i econòmiques que facin efectives la conciliació real de la vida familiar laboral i personal, així com la coresponsabilitat en les cures.

9. Consideració de les tasques de cures com a treball amb dret a remuneració i dret a les prestacions contributives independents.

10. L’equiparació efectiva i real de les Empleades de la Llar al règim general.

11. L’exigència al govern de mesures concretes i efectives contra les violències masclistes.

12. La igualtat material efectiva de les dones migrants i refugiades.

Aquesta vaga és contra la doble discriminació de ser dona i de classe treballadora, totes les treballadores i treballadors estan convocats a secundar-la, però el paper protagonista de tot el dia és, i ha de ser, de les dones. Els homes han d’assumir les tasques de cures que suposa el treball no remunerat i assumit històricament per les dones com la normalitat social que imposa el patriarcat, així com assumir els serveis mínims obligatoris.

Des de la CGT confederal es fa una crida a seguir la vaga de 24 hores i participar activament en les diferents accions i manifestacions unitàries que estem coordinant amb el moviment feminista.

19 de febrer als Amics de les Arts: “Sense les dones el món no funciona”

En aquest sentit, Marta Padrós, de la Secretaria de Gènere de la CGT Catalunya, intervindrà en una xerrada informativa el proper dilluns 19 de febrer, a la seu dels Amics de les Arts (C/ Sant Pere 46 1a planta) sota el títol “Sense les dones el món no funciona”. L’acte serà a les 19h de la tarda.

Deixa un comentari