Reunió conjunta de la FAVT i l’AV de Can Boada del Pi per tractar el problea de la Masia Marcet. Foto Favt
La Favt va celebrar una reunió de Junta, conjuntament amb l’AV de Can Boada del Pi, per tractar de la seva crida urgent per salvar la masia Can Marcet i ha decidit recolzar-la en bé de la salvaguarda del patrimoni cultural de Terrassa.
Amb motiu de la difusió en diferents mitjans de comunicació de la crida urgent de l’AV de Can Boada del Pi per salvar la Masia Marcet, la FAVT vàrem celebrar una reunió de junta conjuntament amb la Junta de l’AV de Can Boada de Pi, per escoltar els arguments i consensuar criteris amb aquesta A. V. federada i que forma part de la Junta FAVT, ja que el vicepresident Joan Vila és alhora, membre de la Junta de l’AV de Can Boada del Pi.
Des de la FAVT consideren que les dades i arguments següents donades per l’AV de Can Boada del Pi són reals i objectives: la Masia Marcet, està ubicada en el barri de Can Boada; és un bon exemple del Modernisme de Terrassa, ja que va ser l’arquitecte terrassenc Lluís Muncunill qui la va dissenyar i que avui dia, malgrat estar en el catàleg de béns locals d’Interès Cultural, està en un estat lamentable, que amenaça ruïna, si no s’actua aviat.
Per això, la Federació veïnal declara el seu suport «sense reserves» a la crida de l’Associació de Veïns de Can Boada del Pi, en sentit de què són necessàries mesures urgents per salvar la Masia Marcet, i que l’Ajuntament de Terrassa ha de propiciar que els Bancs (que segons informacions són propietaris privats de la Masia) les portin a terme i que ho facin complint la funció de salvaguardar el patrimoni cultural de la ciutat.
«Si l’Ajuntament no intervé, seria un contrasentit», argumenta la FAVT en el comunicat fet públic el 12 de juliol ,tenint en compte, entre altres motius, que el Ple Municipal del mes de maig, va concedir el títol de fill adoptiu de la ciutat a l’arquitecte Lluís Muncunill amb l’honor d’incorporació a la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres i que el dimecres de Festa major, 4 de juliol es va penjar el seu quadre a la Galeria, després de 26 anys en què no s’atorgava aquesta distinció a cap persona. Ara, «el que cal és preservar la seva obra i, en aquest moment, la Masia Marcet és la que està en pitjor estat».
Deixa un comentari