Membres del Kasalet i solidaris a la roda de premsa davant l’Ajuntament. Foto PV
El judici pel cas de l’amenaça de desallotjament del Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, més conegut com a Kasalet, ja té data: el proper 18 de desembre, a les 11 hores, als jutjats de Terrassa.
Els activistes van fer una proposta de «solució pactada, no repressiva ni judicial. Els emplacem a arribar a un acord».
Activistes del moviment okupa, així com membres d’altres moviments socials i del sindicat CGT, realitzaren una roda de premsa davant l’Ajuntament de Terrassa el passat divendres per anunciar el programa d’activitats i mobilitzacions organitzades per donar resposta al que consideren un «judici polític contra un moviment social que lluita pel dret a gaudir d’habitatge digne».
En la seva intervenció, en Franki, un dels portaveus del Kasalet, denunciar que, al temps, aquest judici també ho és per «criminalitzar l’autogestió del jovent a la ciutat», tot considerant que els poders fàctics el que volen és «controlar-ho tot per impedir els canvis socials».
No és per casualitat tampoc que aquest judici estigui seguint, afegí en Franki, un «procediment injust», car les 12 persones que voluntàriament assumeixen la responsabilitat pel Kasalet estant sent obligades a pagar 300 euros cada una d’elles pel dret a la defensa, denuncià, una xifra inassumible per cap d’elles, que de fet ja s’han acollit a la justícia d’ofici gratuïta, «quina justícia és aquesta!», reclamà.
Des del Kasalet es posa en valor el paper que desenvolupen com a centre social i d’activitats culturals des de fa més de 13 anys. Per aquest motiu, interpel·laren l’Ajuntament a prendre posició en favor d’aquest «servei social i cultural», perquè en cas contrari, permetent o facilitant el tancament del centre, es faria responsable també del «greuge que això implicaria per a la ciutat».
Els arguments, però, no s’acaben en aquest terreny. Des del Kasalet denuncien que l’empresa que els ha posat la denúncia i vol desallotjar el centre social, Visolgran SL és un entramat d’almenys 15 empreses. D’acord amb els resultats de la investigació realitzada, estan en condicions d’afirmar que aquestes empreses no tenen seus socials d’activitat real, només algunes adreces en les quals no s’hi troba res, «només estarien servint com a pantalla i agent per fer la feina bruta d’especulació immobiliària de l’empresa Finques Vidal Gomà, que així apareix sempre amb la cara neta». Així doncs, conclouen els representants del Kasalet, «aquests que trafiquen i especulen són els responsables del judici».
Per tots aquests motius, el portaveu del centre social assegurà que defensaran el dret a mantenir l’activitat al local del carrer Societat 4, al temps que va fer una proposta de «solució pactada, no repressiva ni judicial. Els emplacem a arribar a un acord».
En Josep Maria Pi, com a representant de la CGT local, i la Núria Martí, de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, van donar suport a la lluita per la defensa del Kasalet, tot considerant la sintonia amb el moviment i les lluites i, per tant, la necessitat de suport mutu i coordinació, «són més necessaris que mai», afirmà la Núria en argumentar que «són un actiu per a ciutat, un exemple d’autoorganització, autogestió i lluita dels joves».
A més de la recollida de signatures que s’està realitzant des de fa alguns dies, les membres del Kasalet demanaren suport escrit, tant de persones com d’entitats, i anunciaren una cercavila pel dia 1 de desembre, sortint de la plaça Vella a les 19:30 hores. Així mateix, el dia 3 de desembre, es realitzarà una cursa, dita CorreOkupes 2017, que començarà a les 12 hores, prèvia entregada de dorsals i tancament de les inscripcions a partir de les 10:30 hores, a la pla del Rector Homs.
El dia 16 de desembre tindrà lloc una manifestació al Parc dels Catalans, a les 17:30 hores.
Pep Valenzuela
Deixa un comentari