“Rebutgem aquesta agressió violenta al poble ucraïnès”, manifest del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana

No Comment

Les entitats que formen el Consell d’entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa i Espai Drets, van participar en l’acte de dimarts 1 de març contra la guerra que està tenint lloc a Ucraïna amb la lectura d’un manifest. En el manifest, es rebutja l’acció militar contra el poble ucraïnès, es fa una crida al diàleg de la comunitat internacional per aturar les hostilitats, i es demana que es permeti exercir la llibertat d’expressió al poble rus que protesta en contra de la guerra. L’acte celebrat al Raval de Montserrat havia estat convocat per l’Ajuntament de Terrassa. A continuació, el manifest íntegre del Consell d’Entitats.


220301 Concentració Ciutadana contra la Guerra_1 Fotos: Rafel Casanova (BCF)

MANIFEST: TERRASA DIU NO A LA GUERRA I SI A LA PAU

Les entitats que subscriuen aquest manifest, constituïdes com a Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa i Espai Drets fan una crida a la ciutadania de Terrassa, davant d’un nou atac a la PAU i convivència pacífica del món, en aquest cas, al poble d’UCRAINA, per part del govern autocràtic i imperialista de Rússia liderat per Vladimir Putin.

Cal donar una resposta contundent i unitària de tot el món, per condemnar aquesta nova agressió amb determinació i solidaritat

Es per això que avui des de Terrassa, diem:

  1. Rebutgem i denunciem aquesta agressió violenta al poble ucraïnès i mostrem la nostra solidaritat més autèntica cap a totes les víctimes d’aquesta guerra, així com de totes les guerres del mon , que només persegueixen una finalitat imperialista de poder i destrucció.
  2. Demanem i exigim que els governs de la Unió Europea, incloent l’Estat espanyol, i el conjunt de la comunitat internacional dediquin tots els esforços al seu abast per aconseguir –per la via de la negociació, solidaritat econòmica i propostes pacificadores – un cessament integral de les hostilitats i la retirada de totes les tropes d’Ucraïna.
  3. Que la comunitat internacional proporcioni i garanteixi l’accés a l’assistència humanitària i la protecció internacional a la població d’Ucraïna, incloent-hi la població desplaçada i refugiada pel conflicte. La Unió Europea ha d’activar vies legals i segures de manera immediata, i el govern espanyol , el govern català i el govern de la ciutat de Terrassa, han de posar els mecanismes necessaris, per a fer una acollida real i digna, assegurant que es respectin el drets de les dones i la infància.
  4. Denunciem amb fermesa, els atacs i les vulneracions dels drets fonamentals que està patint la ciutadania de Rússia i d’altres llocs que no poden exercir lliurement els dret a la llibertat d’expressió i a la protesta. Sense Drets no hi ha ni Democràcia ni Llibertat.
  5. Sol·licitem que la comunitat internacional inverteixi tots els esforços necessaris per a iniciar un procés real de diàleg que garanteixi el ple compliment del dret internacional. Cal que la UE i les Nacions Unides impulsin iniciatives de construcció de pau que acullin a tots els actors, inclosa la societat civil dels països implicats i, especialment, a les dones, per tal que puguin oferir solucions innovadores i pacífiques que treballin per a una solució negociada. Tot això passa per evitar un augment dels pressupostos militars perquè ens portaria a una escalada bèl·lica devastadora. No hi ha solució militar possible: cal rebutjar el model de seguretat hegemònic militar mundial, i de l’OTAN en particular, abordar les causes estructurals de la guerra i evitar prendre mesures que augmentin el patiment i les tensions del conflicte.
  6. Cal que, en mig de la crisi eco-social tant greu que està vivint el món, i per a poder acabar definitivament amb les temptacions destructives de governants imperialistes i bel·licistes com Putin, es fomenti i es treballi seriosament i amb tots els recursos necessaris, des de ciutats com Terrassa, la cultura i l’Educació per la PAU des de les escoles i una mobilització social en clau Drets Humans pel desarmament, contra el comerç d’armes i pel Diàleg i la mediació humanitària, sense límits.

No hi ha camí cap a la Pau. La Pau és el camí.

Un cop més, des de TERRASSA, cridem:
No a la guerra.
Les vostres guerres, les nostres morts!

NO A LA GUERRA, NI A Ucraïna NI ENLLOC

Terrassa, 1 de març de 2022

220301 Concentració Ciutadana contra la Guerra_3

Deixa un comentari