Intervencions durant l’assemblea constituent de Un País en Comú.
Veteranes i veterans militants i activistes locals criden a donar suport a la nova força política creada a Catalunya, de moment sota el nom «Un País en Comú». Domènec Martínez i Enric Cama, entre altres, signen una convocatòria pel dia 18 d’abril, a Terrassa.
Els convocants, que formen part d’un important col·lectiu a nivell de Catalunya, es presenten com a «un grup de companyes i companys procedents de les lluites antifranquistes, molts vinculats en el seu moment al PSUC, altres a organitzacions polítiques i socials d’esquerra, a CCOO, a associacions veïnals, al moviment feminista, a l’Assemblea de Catalunya», es plantegen «contribuir a nivell personal i de manera modesta a reforçar i ampliar aquest nou espai polític.
Amb aquest objectiu han elaborat una declaració titulada «Una esperança és possible. Venim de lluny i anem més lluny encara» en la que fan una crida a incorporar-se a aquesta «nova esperança i a contribuir a la formació d’una majoria social amb capacitat i possibilitat de govern, hereva de la millor tradició de les esquerres, del catalanisme popular, del feminisme, l’ecologisme i el republicanisme de la nostra terra».
En el grup promotor d’aquesta iniciativa destaquen: Mariano Aragón, Rosa Bofill, Jordi Borja, Joan Busquet, Enric Cama. Antonia Jover, Antoni Luchetti, Ramon Luque, Domènec Martínez, Rosa Mateu, Victor Ríos, Josep M. Rodríguez Rovira, Luís Romero, Rosa Sans, Joaquim Sempere, Carles Vallejo i Lali Vintró; així com Jordi Guillot, Joan Ramon Laporte, Andreu Mayayo, Joan Saura, Joan Subirats, Marina Subirats.
En el manifest, entre d’altres reflexions, es diu: «Estem en un canvi d’època. Si no incidim en la Política, en els nostres Drets, els canvis es faran contra nosaltres. Estem decebuts i indignats per la regressió dels drets socials i laborals, pels desnonaments, per la inseguretat del treball i de les pensions, i per uns salaris per sota el nivell de pobresa. La societat catalana, i també la societat espanyola, han reaccionat i s‘està construint una nova representació política que ja avui apareix com un nou actor protagonista de la política a Catalunya. Ha nascut una esperança. No ha estat en va la lluita passada. Però no és suficient. Volem animar els companys i les companyes que aportin la seva experiència i cultura política a la nova formació, que es barregin veterans i joves amb il·lusions renovades. Res no s’ha perdut si som conscients que hem perdut molt.
Les persones que firmem aquesta declaració som diverses i participem de l’esperança que representa la constitució d’aquest nou espai polític. «Mirem enrere i recuperem el passat, si no ho féssim seríem ignorants i febles. Mirem endavant i volem conquerir el futur, si no ho féssim seríem cecs i derrotats.» (El text complert de la declaració la pots trobar a: https://unaesperancaespossible.wordpress.com/
Per informar de la creació de la nova formació política després de l’assemblea constituent del dia 8 d’abril, i «sobretot per manifestar el suport al nou espai polític i social», les signants egarenques criden a participar a la reunió que tindrà lloc el proper 18 d’abril, a partir de les 18 hores, a la Biblioteca del Districte 6 (Rambla Francesc Macià, 191-193) a la qual assistirà una delegació del Grup Promotor de la declaració i un membre de la nova direcció.
Deixa un comentari