III Escola d’Estiu d’Economia Solidària, a Terrassa el 6 de juliol: ‘Mitjans de comunicació i ESS’

No Comment

Ja tenim enllestit el programa de la sessió de l’Escola d’estiu de la Xarxa d’Economia Solidària, dedicada als mitjans de comunicació, amb el títol «Mitjans d’informació i comunicació: necessàriament crítics, oberts i democràtics».

Serà el proper divendres, 6 de juliol, a les 18h, a Terrassa (Ateneu Terrassenc). La jornada és oberta, i de fet es convida i anima a la participació de tothom interessat en el tema, ja siguien persones dedicades a la comunicació i la informació professionalment com persones usuàries o lectores. D’altra banda, està confirmada la participació de membres de diversos mitjans nacionals i locals: Directa, Som Vallès, el Cugatenc, Malarrassa, Fet a Sant Feliu, entre altres.

Es proposen unes línies de treball conjunt, amb una sessió general i dues específiques. Seguint la filosofia de l’Escola, amb aquesta iniciativa s’espera compartir i generar coneixements que facilitin la tasca quotidiana i obrir camí a l’Economia Solidària.

El programa:

Divendres 6 de juliol

Terrassa

Ateneu Terrassenc, Passeig del Vapor Gran 39, Passatge B

Mitjans d’informació i comunicació:

Necessàriament crítics, oberts i democràtics

Què poden fer els mitjans de comunicació per avançar cap a l’economia solidària? En aquesta sessió reflexionarem sobre la gestió dels mitjans a partir dels principis de l’ESS així com el seu rol en la difusió d’aquests. Plantejarem reptes relacionats amb el periodisme, la participació i l’arrelament al territori, el finançament i les diferents maneres amb què els mitjans vetllen per la seva independència i sostenibilitat econòmica. També compartirem diferents maneres de fer dins l’economia solidària i del sector cooperatiu en específic, i posarem fil a l’agulla per resoldre inquietuds i fer propostes d’intercooperació.

18.00 h Benvinguda a càrrec de la XES-Terrassa

18.15 h Mitjans de comunicació, economia solidària i participació social

19.15 h Pausa

19.30 h Sessions paral·leles

Sessió 1: Finançament i fórmules de sostenibilitat als mitjans de l’economia Solidària

Sessió 2: Diversitat i reptes al sector cooperatiu

20.15 h Relatoria de les sessions i elaboració de propostes

Related Articles

Deixa un comentari