La lluita al Consorci Sanitari de Terrassa comença a donar fruits

No Comment
Concentració al rebedor de l'Hospital de Terrassa, divendres 6 de febrer, dues setmanes de lluita. Foto: PV Concentració al rebedor de l’Hospital de Terrassa, divendres 6 de febrer, dues setmanes de lluita. Foto: PV

La protesta de les treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa està tenint un ressò que ningú s’esperava. Dilluns 2 de febrer la Direcció del CST feia arribar una proposta per escrit conforme proposa al Comitè d’Empresa un pacte que contempla la desafectació total de la reducció salarial sobre els salaris fixos que contemplava el pacte de 2013, a banda de no aplicar cap altra retallada addicional.
Davant d’això, el representant de Metges de Catalunya, en Xavier Lleonart, en nom del Comitè, feia un escrit el mateix dia,  agraint el suport a tota la gent que, un dia rere l’altre, s’ha concentrat a les 12 als vestíbuls de tots els centres del CST. El decurs dels dies ha demostrat que aquesta mobilització ha estat tremendament útil, “fent ben visible les nostres reivindicacions i obrint-nos una sèrie de portes amb uns interlocutors que en altres circumstàncies serien impensables.”
“A dia d’avui, penso que és un avenç tremendament important, tot i que encara cal aprofundir i afinar en aquesta proposta, de cara a poder assolir els objectius que ens vam proposar quan vam començar”, afirma.
El Comitè d’Empresa, assegura, està elaborant un escrit a on es posa l’accent en altres mesures que la Direcció hauria d’assumir d’alguna forma per tal que el Comitè entengués que és assumible per tots la proposta final: aspectes laborals no concretats en l’actual proposta de la Direcció, i peticions per millorar l’atenció que presten als pacients, així com en les condicions d’accés i de servei que tenen els conciutadans.
“Per això, tot i que encara us demano que no afluixem en les concentracions, també us dic que estan tenint un molt bon efecte i penso que probablement aviat us podrem convocar a una assemblea simultània a tots els centres del CST per explicar-vos una proposta de la Direcció amb tots els detalls, que el Comitè majoritàriament pensi que paga la pena ser explicada i valorada per tots vosaltres.”
“Per tant, vull encoratjar-vos. Estem fent el que toca, ho estem fent tots plegats molt bé, està sent molt útil i espero que aviat no sigui necessari continuar amb accions de protesta perquè hàgim assolit els objectius que ens vam plantejar quan vam començar, que van ser:
1) No acceptar més retallades.
2) Un pressupost just pel CST.
3) Defensar el model de sanitat que representem i defensar als seus usuaris.”
“Gràcies a totes i a tots per la vostra ajuda, per la vostra fe en el que estem fent tots i per la vostra tossuda persistència. Espero que podem concloure aviat amb bones notícies per a totes i tots.”

Related Articles

Deixa un comentari