L’Economia Feminista pren el protagonisme en l’últim número dels dossiers EsF publicats per Economistas sin Fronteras. Sota el títol «El enfoque de género en la Economía Social y Solidaria: aportes de la Economía Feminista» el dossier dedica diversos articles a analitzar quines han estat o podrien estar les aportacions del feminisme a l’Economia social i solidaria tot analitzant diversos casos reals.
Les diferents aportacions publicades al dossier recullen tots aquells elements propis de l’economia solidaria (com ara la solidaritat, redistribució o sostenibilitat) que qüestionen el sistema econòmic imperant i, anant més enllà, defensen la inclusió de la perspectiva de gènere com a peça fonamental en la construcció d’un sistema alternatiu social i solidari.
El dossier conclou que un dels aspectes claus per a desenvolupar una economia feminista passa per posar al centre del debat l’anomenada crisi de les cures que ha estat conseqüència d’un procés de globalització basat en l’acumulació de capital i l’explotació de la natura i de les persones. La crisi de les cures, agreujada especialment a l’estat espanyol i a Amèrica Llatina, adverteixen des de EsF, només podrà ser revertida si els paràmetres de l’economia feminista comencen a ser tinguts en compte alhora de construir una nova «economia» que posi fi als processos d’injustícia estructural. Els lideratges col·lectius, la conciliació entre els sabers acadèmics i els populars -atresorats per la població femenina en moltes cultures- i el reconeixement dels drets econòmics de les dones són altres dels temes analitzats en aquest últim estudi d’ Economistas sin Fronteras.
Deixa un comentari