Les treballadores de TMESA defensen l’anul·lació del concurs del transport urbà

No Comment

La concessió del servei de transport urbà se li ha complicat molt a l’Ajuntament. Després de mesos de conflicte, ha hagut de contractar una empresa externa per estudiar el cas.

En Josep Santcristòfol, secretari comarcal d’UGT, sindicat amb majoria al comitè d’empresa de TMESA, explica que esperen que, després d’un any ara ja, “sigui revertit totalment el procés, que sigui anul·lat i es torni a iniciar”.
Entén que l’Ajuntament necessita un informe en condicions per avalar una decisió d’aquest tipus. Ara, adverteix, “passi el que passi sempre hi haurà un contenciós administratiu, per uns o altres”.
“La veritat, és que s’ha fet una gestió lamentable”, avalua, “hem tingut problemes que no els havíem de tenir mai”. L’Ajuntament, sentencia, “és culpable perquè és qui fa les bases del concurs i qui fa l’informe tècnic, que en aquest cas no s’aguanta per enlloc; han portat a una situació límit”.

Protesta de les treballadores de TMESA davant l'Ajuntament el passat 23 d'octubre Protesta de les treballadores de TMESA davant l’Ajuntament el passat 23 d’octubre

Si s’aconseguís revertir la situació, assegura, “això seria una fita inclús dins de l’Estat espanyol”. Perquè els tribunals, en casos així, no atorguen mai poder intervenir en nom dels treballadors. “Aquesta és la primera vegada que s’intervé, però no directament en el tema salarial, que és l’última conseqüència, sinó que s’intervé mitjançant arguments que sí han estat considerants al tribunal de contractació pública”.

Bàsicament, que l’oferta presentada conculca els drets dels treballadors en dos sentits: Primer, perquè les bases diuen una cosa incerta, diuen que l’empresa es regirà per la normativa laboral vigent. I l’empresa agafa com a normativa vigent el conveni sectorial, quan TMESA té fa 25 anys un conveni col·lectiu propi. Aquesta és la normativa vigent a la plantilla.

Els licitadors han fet els càlculs tenint present això, menys l’empresa Moventis. Per tant, la protesta no és perquè aquesta empresa pugui baixar el salari, sinó perquè s’ha situat en posició d’avantatge respecte dels altres licitadors.

Per altra banda, el propi Ajuntament “ens va servir en safata de plata altre argument, al seu propi informe tècnic, en puntuar amb el màxim una parada de bus al mig d’un menjador d’un bloc de pisos! Mare meva, tu!!”

Related Articles

Deixa un comentari