Niño Becerra intervé a la presentació del portal. Foto Rafel Casanova BCF
És el primer de Catalunya que implica tots els agents socioeconòmics i de l’àmbit de la formació professional
Treballterrassa.cat és el nou portal de l’ocupació i la formació que avui estrena la ciutat i que ahir al vespre es va presentar al Vapor Universitari davant la ciutadania i els agents socioeconòmics.
Es tracta del primer d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya on tots els agents socials, econòmics i de l‘àmbit de la formació professional s’han posat d’acord per mostrar en un únic portal tota l’oferta de treball, de formació i de pràctiques laborals a les empreses. Aquest portal neix fruit de la concertació entre els membres del Pacte per a l’Ocupació i del Consell de la Formació Professional, amb l’objectiu d’oferir un catàleg virtual amb la totalitat de l’oferta existent a la nostra ciutat relacionada amb el món del treball i la formació.
L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, participà a l’acte de presentació del nou portal, el passat 20 de març, que va comptar amb una conferència marc del catedràtic d’Estructura Econòmica, Santiago Niño Becerra, sobre el mercat del treball i les professions del futur. A continuació, els agents del Pacte per a l’Ocupació i del Consell de la Formació Professional, que són la patronal Cecot, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, els sindicats UGT i CCOO i els representants dels centres educatius de Formació Professional tan públics com privats i concertats, van donar la seva opinió en relació al nou portal en un acte presentat per la periodista, Marta Carreras.
El portal té quatre grans apartats. El primer és el de les entitats que el conformen i que bolquen totes les seves ofertes, ja siguin de formació o d’ocupació; el segon és l’apartat d’ofertes de treball on es despleguen totes les ofertes de feina que hi al nostre territori perquè la ciutadania s’hi pugui inscriure, amb l’opció que les empreses que ho desitgin puguin penjar les seves ofertes. El tercer àmbit és el de les ofertes de formació professionalitzadora, des d’on s’accedeix a un ampli ventall de cicles de formació de grau mig o superior i de formació contínua, entre d’altres. I el quart, i darrer àmbit, és el de pràctiques laborals a les empreses, on es visualitzen totes les formacions reglades que requereixen un període de pràctiques dins de l’àmbit empresarial per tal que l’alumnat aconsegueixi una formació més integral. Per la seva banda, les empreses poden veure les formacions que requereixen pràctiques i col·laborar en la qualificació professional dels alumnes oferint-los aprendre un ofici in situ.
Aquest portal també té la missió de substituir el lloc web www.pof.cat, que es va crear amb el mateix objectiu ja fa més d’una dècada, fruit també del Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa, i que ha arribat a la seva caducitat.
Deixa un comentari