“S’està que està creant una veritable problemàtica en el servei” de neteja d’edificis i locals municipals, denuncien des del comitè d’empresa de la firma responsable del servei, CLECE, propietat del molt famós president del club de futbol blanc. Les treballadores que el realitzen asseguren que “l’empresa realitza tota una sèrie de pràctiques encaminades a estalviar recursos horaris i de personal que li reporten augment del benefici”, d’acord amb declaracions d’Elena Gonzàlez, presidenta del comitè d’empresa. Però això, afegeix, “ho fa a costa de la qualitat del propi servei i de les treballadores, a les quals no se’ls hi respecten les condicions ni drets”. Afirma Elena Gonzàles que “no es respecten les condicions de la concessió ni els drets de les treballadores”. Per empitjorar la situació, continua la declaració pública citada, “la regidoria d’Educació, àrea dirigida per ICV, des de fa temps es comporta amb passivitat i complicitat” amb l’empresa.
Entre les pràctiques citades, les més habituals són les de no cobrir les baixes de les treballadores, de manera que aquelles altres que compateixen servei es veuen sobrecarregades o, tot i així, en la impossibilitat de realitzar la feina tal i com tocaria fer-la.
D’altra banda, sistemàticament, “cada any es fan Expedients de Regulació d’Ocupació”, declara Gonzàlez, com a forma de finalització de la contrata del servei, que sempre és només que de 10 mesos, amb l’objectiu de que les treballadores no es trobin sense feina el temps entre la finalització d’un concurs i l’inici de l’altre. Pel que diu la mateixa presidenta del comitè, un caos i desordre per la vida de les treballadores.
L’acumulació d’hores de treball no realitzades en dos mesos arriba a la quantitat de 800. Hores que, per altra banda, des del comitè d’empresa sospiten, i de fet ho han publicat així, “pot ser que s’hagin facturat a l’Ajuntament, la qual cosa es va posar en
coneixement del mateix”.
Finalment, en el seu comunitat, el comitè d’empresa de CLECE subratlla que “tots els treballadors i treballadores de CLECE de Terrassa estem tips de denunciar aquesta situació a la Regidoria d’Educació sense resposta, en el millor dels casos, i amb complicitat amb l’empresa, en d’altres”.
“Si el servei ofert en el seu moment resulta que no era rentable”, finalitza el comunitat i corrobora Elena Gonzàlez, “que no s’haguessin presentat al concurs. El paper de l’Ajuntament, i especialment de la Regidoria d’Educació és vetllar pel compliment de la concessió, i no ser còmplices de pràctiques poc clares”.
Deixa un comentari