Volem Aire Fesc! IX Fira d’Economia Solidària de Catalunya, 2020, del 23-oct. al 22-nov.

No Comment
Volem aire FESC! cartell de la fira d’economia solidària 2020

XES

La novena edició de la Fira d’Economia Solidària arriba carregada de novetats! La més important: enguany la fira serà virtual!

El 2020 ens ha portat una pandèmia mundial amb conseqüències socials, vitals i econòmiques tràgiques i restrictives. En ple confinament, amb la incertesa de la realitat social i sanitària que ens trobaríem a la propera tardor, la plenària de la FESC va prendre la decisió de virtualitzar la fira. Així que… com serà la FESC 2020?

  • Durarà un mes! Apunta les dates i fes espai a la teva agenda: del 23 d’octubre al 22 de novembre!
  • Visibilitzarem i oferirem nous serveis a les expositores: estem invertint en un web interactiu que permeti una experiència de passeig per les iniciatives de tots els sectors econòmics, i sobretot, un espai per a cada expositora on hi podrà penjar fotos de productes i serveis, vídeos de presentació i una secció específica d’ofertes durant la FESC. S’oferirà la possibilitats de fer visites acompanyades virtualment segons itineraris durant el cap de setmana tradicional de la FESC, el 24 i 25 d’octubre.
  • Divulgarem coneixements i reflexions sobre l’ESS: s’amplia el període a un mes, per oferir continguts a públics diferents, sense sobresaturar ni solapar programació. El primer cap de setmana, el de clausura i a l’intermig, si les mesures sanitàries ho permeten, s’oferiran activitats de taules rodones, musicals i escèniques amb un petit aforament i retransmissió en directe a través del web.
  • Reduirem la petjada ecològica: ja des de l’edició passada treballem amb la comissió d’ecologia de la XES per tal de minimitzar l’impacte ambiental de la Fira. Enguany, donades les circumstàncies, podrem gaudir de ponents internacionals sense cremar CO2.
  • Continuarem treballant la intercooperació: el nou web incorporarà un espai virtual d’ofertes i demandes per facilitar intercanvis pràctics entre organitzacions.

Volem Aire FESC!

Avui també llancem el nou cartell i lema de la fira: Volem Aire FESC! Desprès d’uns mesos de confinament i de molts anys de capitalisme, us volem animar a obrir la finestra i deixar-vos sacsejar per una sensació de renovació, d’oportunitat i de canvi ecosocial. Un vent que ens permeti construir i viure en un món millor! El cartell ha estat dissenyat, un any més, per la cooperativa l’Apòstrof.

Trobareu tots els materials gràfics al nostre web. Us animem a compartir-lo a les vostres xarxes!

Tens una proposta d’activitat?

També hem obert ja el formulari de propostes d’activitats per al programa oficial de la fira. Enguany us demanem propostes per a donar a conèixer quins projectes, eines, mecanismes, etc. s’estan desenvolupant en l’entorn de l’economia solidària que incorporin la perspectiva ecològica per tal de donar resposta a la crisi climàtica i socioambiental que afrontem. Totes les accions seran en format virtual i les necessitats tècniques s’han de pensar en aquest sentit: les activitats es projectaran a partir de la pantalla de l’ordinador que cada usuària té a casa i tothom les podrà veure en directe o en diferit. Estem estudiant la possibilitat de poder tenir públic en algunes accions si la realitat i les mesures sanitàries ho permeten.

Degut a la reducció en el contingut de la fira d’enguany, només acceptarem una proposta per entitat. Per això, us animem a intercooperar i tindrem en compte especialment aquelles propostes en aliança amb altres entitats i actors propers a l’ESS. Aquests són els eixos de la fira d’enguany:

  • Producció: temes enfocats des de la perspectiva de les productores (productes i serveis dels sectors econòmics primari, secundari, terciari, temes de gestió, etc.)
  • Consum: temes enfocats des de la perspectiva de les consumidores (habitatge, energia, mobilitat, alimentació, tèxtil, consum responsable, finances ètiques, cooperatives de consum, salut, etc.)
  • Reproductiu: temes relacionats amb la sostenibilitat de la vida i les cures, feminització de la gestió, ecofeminisme, etc.
  • Campanyes i mobilitzacions: temes relacionats amb drets humans, lluites ecologistes, justícia social, sostenibilitat i canvi de valors.
  • Allò públic i allò comú: temes que tractin necessitats per a la transició ecosocial que podem resoldre sense passar pel mercat, allò públic i allò comú: polítiques públiques, gestió comunitària, comuns (naturals, digitals,…)
  • Altres: tot allò no inclòs als altres àmbits i relacionat amb la temàtica d’enguany.

Related Articles

Deixa un comentari