L’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial es constitueix el 6 de juliol a Barcelona

No Comment
La creació de l’Assemblea persegueix l’objectiu de construir un futur sostenible mitjançant un model que respongui a les necessitats bàsiques de les persones | Jornal.cat

Fruit del treball realitzat els mesos previs i durant el Fòrum per la Transició Ecosocial, celebrat els dies 23 i 24 de febrer a Barcelona, els col·lectius i entitats impulsores han valorat els resultats i han analitzat el moment durant els darrers mesos. Aquesta reflexió els ha portat a proposar la creació de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, que es constitueix el dijous 6 de juliol, de 17 h. a 20:30, a la Nau Bostik de Barcelona (Ferran Turné, 1-11).

Aquest espai polític pretén ser una eina d’articulació i d’incidència pública per a l’impuls d’una transició ecològica justa, democràtica i ecofeminista. Les inscripcions per participar en la trobada constitutiva estan obertes a través d’un formulari.

De manera molt resumida, aquest nou espai polític persegueix 5 grans objectius:

  • Ser una veu en el debat públic sobre la transició ecosocial, fer incidència política i generar un relat atractiu sobre la transició.
  • Desenvolupar un programa polític compartit a partir del manifest i dels 17 blocs temàtics presentats al Fòrum, i cohesionar els moviments socials al voltant d’una visió comuna de transició ecosocial.
  • Afavorir processos de transició ecosocial des de l’àmbit local, mitjançant la creació d’Assemblees Locals per la Transició Ecosocial.
  • Afavorir la coordinació estratègica entre totes les lluites de resistència per acordar dates i mobilitzacions clau, i evitar duplicitats.
  • Fer seguiment i recolzar el desplegament d’accions derivades dels 5 eixos de treball del Fòrum i de les organitzacions i entitats membres de l’Assemblea.

A la trobada del 6 de juliol, es debatrà i s’aprofundirà millor en aquests 5 objectius i es posarà l’Assemblea en marxa.

Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial

Neix l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial

La iniciativa sorgeix d’un procés de reflexió dels col·lectius i entitats que van impulsar el Fòrum per la Transició Ecosocial celebrat el febrer de 2023. Amb 5 grans objectius, cercarà esdevenir una eina d’articulació i d’incidència pública per a l’impuls d’una transició ecològica justa, democràtica i ecofeminista.

6 de juliol: constitució de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial

Dijous 6 de juliol de 2023. Nau Bostik de Barcelona

Aquest espai polític pretén ser una eina d’articulació i d’incidència pública per fer a l’impuls d’una transició ecològica justa, democràtica i ecofeminista. Per això, plantgem 5 grans línies de treball:

1. Ser una veu en el debat públic sobre la transició ecosocial, fer incidència política i generar un relat atractiu sobre la transició.

2. Desenvolupar un programa polític compartit a partir del manifest i dels 17 blocs temàtics presentats al Fòrum, i cohesionar els moviments socials al voltant d’una visió comuna de transició ecosocial.

3. Afavorir processos de transició ecosocial des de l’àmbit local, mitjançant la creació d’Assemblees Locals per la Transició Ecosocial.

4. Afavorir la coordinació estratègica entre totes les lluites de resistència per acordar dates i mobilitzacions clau, i evitar duplicitats.

5. Fer seguiment i recolzar el desplegament d’accions derivades dels 5 eixos de treball del Fòrum i de les organitzacions i entitats membres de l’Assemblea.

Si us interessa sumar-vos a aquest procés, us convidem a inscriure-us en aquest formulari i participar a la trobada constitutiva que tindrà lloc el dijous 6 de juliol, de 17h a 20:30, a la Nau Bostik (Barcelona). Uns dies abans de l’acte uns escriurem demanant confirmació i enviant la documentació que treballarem durant la jornada.

Inscripció a l’Assemblea

Related Articles

Deixa un comentari