Arriba el Congrés de la Federació Internacional de Resistents

No Comment

Barcelona acollirà, els propers 27, 28 i 29 d’octubre, el Congrés de la Federació Internacional de Resistents, de la que l’Associació Catalana d’expresos del franquisme (ACPEPF) n’és membre.

La FIR és una organització que aplega a organitzacions fundades després de la Segona Guerra Mundial per resistents, partisans, deportats, lluitadors anti-nazis en general i també antifeixistes de les generacions actuals. L’Associació Catalana de Persones Represaliades Polítiques pel Franquisme, i l’Amical de Mauthausen i altres camps son membes de la FIR, a la qual s’hi han incorporat associacions de creació més recent com per exemple els “Amics de les Brigades Internacionals”.

La FIR és va fundar en plena Guerra Freda a Viena l’any 1951 amb l’objectiu central de preservar la pau i el llegat polític del supervivents del conflicte mundial. Barcelona acollirà els dies 27,28 i 29 d’octubre el XIX Congrés amb la participació de quasi 100 delegats. La inauguració és realitzarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelonas i les sessions de treball es faran a la sala d’actes de CCOO. El diumenge 29 els delegats assistiran a diversos actes commemorarius en memòria de les Brigades Internacionals i de les víctimes de la dictadura franquista.

En el transcurs del Congrés es lliuraran els Premis Michael Vanderborght. Entre les premiades: Liliana Segre, senadora vitalicia i ex-deportada al Camp de Birkenau, i les nostres companyes Teresa Alonso i Delfina Tomàs, de les quals adjuntem unes petites biografies.

AGENDA

29, 30 setembre 1 Octubre 

XIIa trobada transfronterera d’entitats memorialistes. Els propers dies 29, 30 de setembre i el dia 1 d’octubre tindrà lloc a Villanueve sur Lot, França, la propera trobada de fronteres amb memòria. Memoria histórica, democrática y antifascista.
L’Associació i l’ABIC hi serà molts present durant totes les activitats programades, conferències i debats.

29, 30 setembre 1 Octubre 

Jornades de memòria i homenatge al Maquis (Agrupación Guerrillera de levante y Aragón, AGLA) a Santa Cruz de Moya.

Aquí trobareu les activitats.

27, 28 i 29 d’octubre 

Congrès FIR i 85 aniversari BBII
Cap de setmana ple d’activitat emmorialista i antifeixista amb el Congrès de la FIR i els actes d’homenatge a les Brigades Internacionals en el 85 aniversari del seu comiat,
diumenge 29:

11:00 Acte i ofrena floral a la Rambla del Carmel, monument a les BBII:

13:00 visita al pati exterior del Pavelló de la República ha on hi ha una reproducció del Guernica. 

15:00 sortida en direcció a l’Espluga de Francolí ha on està previst arribar a l’Alberg a les

17:00 i ha on es desenvoluparà un acte en memòria de l’aniversari del comiat de l’exèrcit de l’Ebre a les brigades. Aquest acte finalitzarà a les

19:00 i retornarem a Barcelona.

Related Articles

Deixa un comentari