Xerrada d’EUiA: No al TTIP

No Comment

El passat divendres 12 de desembre a les set de la tarda va tenir lloc al Centre Cívic President Macià la conferència que Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa va organitzar entorn els tractats secrets que estan negociant el govern dels Estats Units i la Comissió Europea, el TTIP.

L’acte que portava com a títol “TTIP, una altra estafa de les grans multinacionals” va ser presentat pel coordinador local d’EUiA Ivan Martos, i va desenvolupar el tema el professor d’economia mundial a la Universitat de Barcelona i membre activista del Front Cívic, Ramon Franquesa.

Franquesa va fer un repàs històric als tractats mal anomenats de lliure comerç de la dècada dels noranta que es van signar entre EEUU i diversos països llatinoamericans, i com aquests tractats van empitjorar considerablement les condicions de vida i els drets socials dels pobles.

Va criticar el secretisme i la falta de transparència de com es porten aquestes negociacions. Va demanar que hi hagi un debat públic sobre aquestes qüestions. Va explicar que aquests tractats significarien igualar a la baixa els drets socials de tots els estats, i que per tant, en els conflictes entre inversos i Estats perdria sempre la democràcia i l’Estat de Dret.

El TTIP i el CETA són una amenaça a les legislacions laborals, de benestar social, ambiental, de privacitat o de consum i posen en perill els serveis públics.

A l’acte es va animar a donar suport a la campanya unitària contra el TTIP i a continuar lluitant pels drets socials ja que, els poderosos quan veuen molta pressió social, tiren enrere els seus plans, com ha passat tants cops.

Podeu signar contra el TTIP a la web:  www.euia.cat/ttip/ttip.html

Crònica extreta de semprealesquerra.org/terrassa/al-ttip

ttip Ramon Franquesa i Ivan Martos a la taula (foto: EUiA Terrassa)

Related Articles

Deixa un comentari