[Ivan Martos] Motius pel Primer de Maig a Terrassa

No Comment

Aquest dimecres és 1 de maig, dia internacional de la classe treballadora, i com cada any la gent de Comuns ens manifestarem a Terrassa al costat del sindicalisme de classe (des de les 11.00h a la Plaça Lluís Companys) per a reivindicar la pujada de salaris, la reducció de la jornada laboral, millors serveis públics i sostre per tothom.

A les demandes laborals, en aquesta ocasió, sumem un enèrgic rebuig a l’ús polític manipulador del sistema judicial i de determinats mitjans per part de les forces de dreta i ultradreta. Aquests dies hem pogut veure els intents de desestabilització democràtica, amb l’objectiu últim d’enderrocar no sols al líder de l’Executiu, sinó a l’actual govern de coalició progressista en el seu conjunt, per a afavorir als interessos de l’oligarquia.

Cal recordar també que aquestes estratègies de la guerra bruta jurídica i la deslegitimació han estat dirigides cap a altres líders polítics i socials en el passat. El govern ha de prendre mesures fermes per a contrarestar l’ús polític de la justícia (lawfare) i la manipulació (fake news), i la ciutadania hem de respondre amb una àmplia mobilització en aquest Primer de Maig.

En un context internacional marcat per tensions geopolítiques i conflictes armats, cal destacar la importància de la solidaritat internacionalista i la crida a la pau. Continuem veient amb preocupació el genocidi a Palestina, provocat per un Estat d’Israel que també bombardeja als seus països veïns (Líban, Síria, l’Iran i l’Iraq) per a arrossegar als seus aliats occidentals a una guerra regional d’imprevisibles conseqüències. Cal denunciar a més que l’imperialisme busca allargar el conflicte entre Rússia i Ucraïna, així com contribuir a rodejar la Xina.

És necessària la unitat i la mobilització ciutadana en defensa de la democràcia, la pau i els drets de la classe treballadora, enfront de la creixent amenaça reaccionària i bel·licista i de retorn a l’austeritat a la UE. Les forces de l’esquerra i progressistes, els sindicats de classe i els moviments socials i culturals, el feminisme i la joventut hem de pressionar el govern de coalició per a que aconsegueixi aprovar mesures com el reconeixement de Palestina, l’establiment de sancions a Israel, la millora dels subsidis de desocupació, democratitzar el CGPJ, derogar la Llei Mordassa, legislar per una informació veraç i contra la manipulació i per garantir l’accés digne a l’habitatge.

També en aquest Primer de Maig cal alertar del manteniment de nivells intolerables de sinistralitat laboral, davant la qual és necessària una resposta dels treballadors i de les treballadores, secundant les mobilitzacions convocades pel sindicalisme de classe.

Finalment, no oblidem que el proper 12 de maig tenim eleccions a Catalunya, i que el conjunt de treballadors i treballadores hem de mostrar la nostra veu, necessitats i interessos. Des de la candidatura de Comuns Sumar posem la prioritat en polítiques socials contra la precarietat, millorar les condicions laborals, fomentar l’ocupació de qualitat, promoure la igualtat de gènere, la protecció dels serveis públics i l’aposta per un nou model productiu.

Hi ha motius per sortir al carrer aquest Primer de Maig: Pau, treball, habitatge, pensions, sanitat, educació, democràcia i vida digna!

Ivan Martos

Related Articles

Deixa un comentari