[Miquel Mallafré] El poble elegit (els ho va dir Jahvè, el seu amic imaginari)

No Comment

Primera cosa, no confondre jueus amb sionistes, o el que és el mateix, no confondre el poble d’Israel amb el que està perpetrant Netanyahu. Respecte a aquest personatge, el dia que desaparegui, Israel s’haurà deslliurat d’un personatge nefast i tòxic, si de passada s’emporta a tots els seus col·legues del partit extremista Likud i els ultraortodoxos, tot això que guanyaran els israelians.

Netanyahu no tan sols és un psicòpata arrogant, és també un corrupte, processat per frau, suborn, abús de poder i en aquests moments sotmès a diversos judicis. La situació és molt complicada, la cosa no va de bons i dolents. Quan comences a informar-te del que està passant i fas un esforç per entendre-ho, el cap t’explota. Opinar és fàcil, entendre les coses tal com van, és optatiu. En mans de qui està Israel? En mans de qui està Palestina?

Tancar a tota una població civil (desarmada) d’homes, dones, ancians i infants, impedint-los l’accés a l’aigua, medicaments, menjar, destrossar escoles, hospitals, llars d’infants, seus de l’ONU… Si us plau, les coses pel seu nom, si tot això no són crims de guerra i neteja ètnica, sota l’eufemisme de “crisi humanitària”, el paio que s’ha inventat el terme que m’ho expliqui a poc a poc per entendre-ho.

Ho reconec, soc dels que m’havia cregut que “la tribu d’Israel” sabia del cert i amb escreix el que volia dir genocidi, dolor, por, xenofòbia i angoixa, però resulta que ni ells ni jo hem après el mateix. No vull entrar en aquella distopia del poble que ignora la seva història està condemnat a repetir-la, però una cosa queda clara, la història ens diu que alguns porten set mil anys fent-ho. Han estat expulsats de tots els llocs on s’han assentat i s’han guanyat l’odi i el rebuig de totes les cultures i societats que els van acollir. No creieu que això ens dona una petita pista del que està passant? Sé del cert que demanar-li a algú que obri un llibre d’història i se’l llegeixi és com demanar-li a un capellà que no li miri el cul a un escolanet.

Amb una comunitat internacional mig decent, Israel ja faria temps que s’hauria retirat dels territoris ocupats a Palestina i els palestins serien un país amb sobirania pròpia. Ara, fins a quin punt ens portaran els grans especuladors a tota la ciutadania amb la moguda d’Israel? Un bon dia (no sé pas quan) se’m va acudir dir que per resoldre el conflicte de Palestina s’havia de dialogar i crear un Estat Palestí. On vas boig!!! Llavors em van dir que era pro Al Fatah, després Hizbulá o la Jihad i, ara resulta que soc pro Hamàs. A veure si resultarà que són el que són, vull dir bel·ligerants i han arribat a aquell extrem que es neguen (ambdós bàndols) a qualsevol solució pacífica.

Només desitjo que Israel tingui la mateixa cura en escollir les seves accions com el que tenen amb les paraules. Un estat, un poble, una nació, no poden ser pitjor ni utilitzar els mateixos mètodes que els dels terroristes (Hamàs) que diu combatre, màxim quan estan recorrent als mateixos arguments i procediment que els nazis van aplicar-los a ells. Per descomptat que els criminals de Hamàs han de pagar pel que han fet, sens dubte. Israel té una mà molt llarga, si van ser capaços de detenir a Adolf Eichmann, també ho poden fer amb Hamàs.

El poble palestí té el dret a ser respectat, no són gossos com diu Netanyahu, són éssers humans com nosaltres, com tothom i mereixen tot el que tenim la resta. Per cert, qui subministra el petroli i les armes a Israel? No ens oblidem del galdós paper que està fent l’Occident, el paperot erràtic que està jugant la UE és dels de la vergonya aliena i més val córrer un vel com una manta. Ja se sap, els palestins “moren”, els “míssils” cauen… i la culpa mai la té Israel. Ja podem xiular que si l’ase no vol beure.

Serà el 2023 l’any d’un altre extermini? Només tinc un desig, que deixin de matar a civils. Pareu aquesta salvatjada!

miquel mallafré, 17 d’octubre de 2023

Related Articles

Deixa un comentari