[Ona Martínez] Terrassa, capital de la qualitat de vida

No Comment
Ona Martínez i Viñas, 1a Tinenta d’Alcalde de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert, alcaldable per ERC Terrassa

Farem de Terrassa la capital de la qualitat de vida. Aquest és el nostre objectiu i el nostre compromís. Hem treballat, treballem i continuarem treballant amb tothom implicat per fer-ho possible.

Potser pensareu que és agosarat i ambiciós? Doncs sí. Perquè ho volem tot per als terrassencs i les terrassenques i no pensem renunciar a res. I perquè estic convençuda que Terrassa tenim el potencial i totes les condicions necessàries per esdevenir aquesta capital. Una capital que res té a veure amb el nombre d’habitants i tot amb el fet que s’hi visqui el millor possible: amb oportunitats per a tothom, amb seguretat, amb carrers i places amables, verdes i on poder gaudir, amb una oferta cultural potent i diversa com la que tenim i amb una atenció sanitària a l’alçada de les necessitats de la nostra gent.

Escoltar totes les problemàtiques, compartir l’anàlisi de les solucions i planificar per ser útils i per allunyar-nos de la política de les promeses, exercint la política dels compromisos i les accions de present i de futur”

De fet, quan preguntem als nostres conciutadans i conciutadanes com veuen la nostra ciutat i què és el que més estimen, ho tenen clar: és tranquil·la i s’hi viu bé i en valoren molt especialment la qualitat de vida. Ara bé, també saben –com nosaltres- que encara pot ser molt més del que és. Tenim tots els ingredients: universitats integrades a la ciutat i referents en enginyeria, ciències i audiovisuals, un teixit productiu i econòmic que ve de lluny, talent i coneixement per innovar i una ciutat plena d’espais on fer que pugui arrelar. I el més important: persones, entitats i agents amb idees i ambició. Nosaltres volem acompanyar aquesta Terrassa que vol avançar sense aturador.

Aquests anys des del govern municipal hem treballat precisament per posar les bases d’aquesta nova Terrassa, d’una Terrassa ambiciosa, que no es resigni i que deixi enrere el passat per millorar el present i avançar decidida cap al futur. I ho volem fer encara més i encara a més velocitat.

Com? Doncs arremangant-nos i escoltant a tothom. Treballant sempre i des de tot arreu per la ciutat. Sumant esforços amb el teixit associatiu, amb tots els agents i amb totes les administracions per donar resposta a les necessitats i per planificar les solucions, perquè no només ens quedem en evidenciar les necessitats, treballem conjuntament amb tothom per avançar en les solucions, planificant-les, compartint-les tècnicament per fer-les possibles. Això, per exemple, és el que hem fet amb el Conseller de Salut, Manel Balcells, i el govern de la Generalitat. I quan es treballa així és quan s’assoleixen resultats que milloren, en aquest cas, l’atenció sanitària i, especialment, la primària de la nostra ciutat i, en definitiva, la vida de la gent.

Perquè si parlem de millorar la qualitat de vida de la ciutadania està clar que cal potenciar la inversió en salut. Per exemple, dotant institucions públiques com el Consorci Sanitari de Terrassa de pressupost per augmentar la seva capacitat i poder disminuir les llistes d’espera. Això és el que fem quan aprovem els pressupostos de la Generalitat informant que el CAP Can Roca passa a ser gestionat íntegrament pel Consorci Sanitari de Terrassa o quan s’explica que ja s’ha posat fil a l’agulla per construir un nou CAP Nord més gran i dimensionat per donar resposta a les necessitats actuals al Parc de la República. O quan també s’està treballant conjuntament des de l’Ajuntament i la Generalitat per construir un nou edifici que aglutinarà un CUAP –llargament reivindicat- i un nou CAP prop de la Plaça Països Catalans i que també permetrà descongestionar tant les urgències com la primària del CAP Sant Llàtzer, amb la creació d’aquesta nova Àrea Bàsica de Salut. Compromisos ferms que quedaran escrits i signats en un Pacte de Salut de ciutat que dotarà de visió integral i planificació les polítiques de salut a la ciutat i que serà garantia que les coses passin, i més enllà de les gestions del dia a dia, avancem en solucions que requereixen aquesta planificació i treball conjunt, solucions per problemes complexes i que s’arrosseguen, que requereixen mirada a llarg termini i la implicació de tothom, també de la Generalitat.

Aquesta és la nostra manera de ser i de fer: escoltar totes les problemàtiques, compartir l’anàlisi de les solucions i planificar per ser útils i per allunyar-nos de la política de les promeses, exercint la política dels compromisos i les accions de present i de futur, amb concreció de mesures i les eines per fer el seguiment que la direcció política, marca republicana, s’implementa amb qualitat al territori, garantint que la ciutadania pugui comprovar i gaudir de les millores implementades.

Més enllà de les gestions del dia a dia, avancem en solucions que requereixen aquesta planificació i treball conjunt, solucions per problemes complexes i que s’arrosseguen”

Nosaltres tenim l’oportunitat i el compromís de defensar Terrassa arreu, sent útils per fer possible que les coses passin, escoltant i concretant les solucions que ens facin avançar cap a una Terrassa capdavantera en Salut i capital de la qualitat de vida. Fem-ho i, sobretot, fem-ho plegats, per fer-ho encara més!

Ona Martínez i Viñas, 1a Tinenta d’Alcalde de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert, alcaldable per ERC Terrassa

Deixa un comentari