[Salvador Pérez] Els privilegis d’alguns, que afecten als drets de tothom

No Comment

Una de les notícies que m’ha indignat aquests dies, ha estat la relativa a la denúncia que han posat dos sindicats, un de la policia nacional i l’altre de la guàrdia civil, sobre el fet de considerar haver estat discriminats per la Generalitat, per no haver-los vacunat tal com ha fet amb el cos de Mossos d’Esquadra. Aquests han interposat una denúncia al Tribunal Superior de Catalunya, i aquest, ha determinat l’obligació de la Generalitat que en un termini màxim de deu dies els ha d’haver vacunat.

La Generalitat ha explicat els seus arguments i les seves justificacions, a través de la delegada del govern. Per tant, cadascun ho ha explicat i justificat com ha volgut. El que està clar, és que no tindrem cap informació que ens ajudi a aclarir quina ha estat la veritat dels fets.

Segons la Generalitat, hi havia uns criteris de vacunació que sempre s’han mantingut, i que per desgràcia han hagut d’anar variant atenent les indicacions del govern central per mitjà del Ministeri de Sanitat. Ateses algunes de les informacions aparegudes la Policia Nacional i la Guàrdia Civil exigia que se’ls havia de vacunar a les casernes i no volien la vacuna d’AstraZeneca. I també cal tenir en compte que atenen als criteris de franges d’edat, tant policies nacionals com guàrdies civils tots els de les franges d’edat corresponents, ja havien estat vacunats.

Atenent a la ideologia d’extrema dreta dels dos sindicats que han interposat la denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, estic plenament convençut que en cap cas aquesta responia a motius de discriminació, ni per salut pública, ni pel risc de la covid, ni altres fets. Senzillament, a mers interessos ideològics i de generar soroll, sobretot, en l’àmbit de l’estat espanyol, si veiem com els mitjans d’incomunicació de Madrid han tractat la notícia, i alguns polítics propers a Ciudadanos, PP i VOX ho han comentat. Per tant, l’objectiu era evident i de forma repugnant qualsevol manera i forma cal utilitzar-la, si això ajuda a la unitat de la pàtria, i tractar a la societat catalana com uns racistes i supremacistes, i sobretot, als seus responsables polítics i en concret als propers a l’independentisme com si fossin uns malalts tarats capaços de qualsevol malifeta.

Tenint en compte que la gran majoria de policies i guàrdies civils la seva orientació de vot és més que evident i coneguda, tampoc ha de crear cap mena de novetat. Per tant, tota la cridòria generada li va perfecte a l’extrema dreta per a seguir obtenint vots d’on calgui i qualsevol tema és bo, encara que sigui una falsedat.

I com no podia ser d’una altra manera, la judicatura més reaccionària i franquista, al servei de l’extrema dreta li ha faltat temps per a interferir de forma vergonyosa amb els criteris de vacunació, demostrant, que el Tribunal Superior de Catalunya és un mer apèndix del Tribunal Suprem i de tota l’estructura superior de la Judicatura, plenament corrupte i garantia de la pervivència sociològica del franquisme incrustat en les seves estructures i els seus òrgans de govern.

A la ciutadania se li ha demanat responsabilitat i paciència, li han imposat un calendari de vacunació, el lloc on ha d’anar, i no ha pogut, ni pot escollir la vacuna que li han de posar. I tothom ha de respectar la franja d’edat indicada.

Per desgràcia aquest és un estat corrupte, i en el tema de les vacunacions ja hem pogut veure com polítics professionals, militars, empresaris influents, bisbes i capellans, jutges…, s’han passat pel forro les instruccions, els calendaris i la vacuna a posar-se. La llista de vacunats per la cara, és llarga i evident.

I ara només ens faltava aquest afer de privilegis on la judicatura de forma descarada i barroera, imposa una il·legalitat, una decisió sense cap criteri raonable i decidint privilegiar a policies i guàrdies civils per sobre d’altres grups i col·lectius.

I em pregunto, perquè se’ls ha de permetre aquest privilegi als que alguns nomenen servidors públics i al servei de la ciutadania, cosa que és totalment falsa, només serveixen als interessos d’estat i a les classes dirigents d’aquest. Com és que la Judicatura actua fora de la llei i prevaricant amb tota impunitat? I com és que la Generalitat en comptes de mantenir els criteris establerts, no exerceix l’acusació de prevaricació i planteja una querella a qualsevol nivell que calgui? I sobretot, no fa gens de cas a la interposició judicial i la desobeeix, mantenint els seus criteris de vacunació?

Moltes persones com jo, entre els 66 i 69 anys, encara no ens han vacunat, i no sabem quan serem cridats, en quin lloc i quina vacuna ens posaran. Mentrestant, anem veient com uns privilegiats per criteris d’impunitat política i judicial, els vacunaran, on vulguin i amb la vacuna que els doni la gana. Per tant, jo denuncio aquesta impunitat, el mateix que la prevaricació d’uns Tribunals al servei d’una ideologia, i que trenca amb els criteris de responsabilitat, equanimitat i dignitat, així com una actuació contra els drets que tenim la ciutadania de ser tractats en igualtat de condicions.

Jo denuncio aquest comportament, d’aquells que haurien d’aplicar justícia i ser els primers valedors de l’aplicació de les lleis i les normes de forma equitativa. Avui la Judicatura és un perill, com l’Estat i les seves diferents institucions, podrides i corruptes fins al moll, i per desgràcia, se li ha permès un poder que està fora del control democràtic de la ciutadania.

Aquest afer no és una casualitat, és una demostració més del nivell d’impunitat amb què actuen determinats poders, que es protegeixen uns als altres, i que demostren la necessitat de fugir d’aquest Estat amb la màxima celeritat, que ni amb un tema com la pandèmia, la vacunació i la salut, és capaç de tenir una mínima ètica i escrúpols. Ha arribat a tal nivell de degradació, que ja fa temps que actua amb total desvergonyiment, i els drets de la ciutadania l’importen tres cogombres.

Ara, la ciutadania hauríem d’exigir l’aplicació dels mateixos drets i deixar-nos de tanta disciplina i responsabilitat, de ser tan obedients i complidors, o senzillament, aplicar el mateix comportament barroer i fora Llei, del Tribunal Superior de Justícia, la policia i la guàrdia civil, o fer el mateix que la Sra. Ayuso que es passa les normes i les instruccions per allà i ningú lies i fa complir.

I alguns encara tenen la barra d’afirmar que aquest és un estat normal i exemple d’alguna cosa.

Salvador Pérez Riera

Deixa un comentari