[Salvador Pérez] La gran hipocresia

1 Comment

La primera víctima d’una guerra és la veritat. La segona, la població civil que pateix la guerra, o sigui, la ucraïnesa i la població russa del Donbass. La tercera serà la població russa i la població occidental, sobretot, els més pobres i vulnerables. I la quarta, els mitjans de desinformació, que generen una saturació informativa, però, en canvi el volum de mentides és més que evident, i el que és un drama, es converteix en un mer espectacle ple d’hipocresia, on el nivell professional és molt baix i diria que alguns estan desitjant que hi hagi molta sang i fetge de forma morbosa, tot utilitzant un fet lamentable com és una guerra per a fer-ne espectacle i mer escarni. I usant als que ho pateixen de forma directa com a mers protagonistes, els quals a les cadenes de notícies els importen tres cogombres.

La guerra és una desgràcia miserable, i ningú se la mereix. I és evident que Putin no l’havia d’haver iniciat per les conseqüències en vides humanes, en el nivell de destrucció i efectes sobre l’economia, sobretot per als sectors més desfavorits. Els famosos oligarques russos, la gran indústria d’armament i material militar, les grans fortunes d’occident, les grans empreses energètiques, no patiran. Al contrari, es faran més rics. Només cal veure què ha passat amb tot el tema de la pandèmia, qui s’ha enriquit? Els mateixos de sempre.

Ara és fàcil fer el discurs del gran dolent Putin, culpable de tot. Però estic convençut que la decisió no és només seva, hi ha més implicats dins la complexitat.

Així i tot, hi ha més culpables, i els governants d’Ucraïna, tampoc escapen a aquest conflicte. Ho tenien fàcil, senzillament, no tenien cap necessitat d’entrar a l’OTAN, podien entrar a la Comunitat Europea, i continuar sent neutrals en l’aspecte militar. I després, els hipòcrites permanents dels Estats Unitats que sempre porten els conflictes lluny del seu territori, sobretot, a Europa, que és un mer ninot al seu servei. Els dirigents americans, des de la caiguda de la Unió Soviètica, han animat constantment els antics estats del Pacte de Varsòvia a entrar en el seu organisme, quan podien haver aprofitat per afavorir la pau i el desarmament, desmantellant l’OTAN. I sobretot, Europa, podia haver aprofitat el moment, per generar la seva política de pau i defensa, sense la necessitat de ser uns mers titelles dels Estats Units.

“els governants d’Ucraïna, tampoc escapen a aquest conflicte. Ho tenien fàcil, senzillament, no tenien cap necessitat d’entrar a l’OTAN, podien entrar a la Comunitat Europea, i continuar sent neutrals en l’aspecte militar”

I ho tenien fàcil, podien haver integrat a Rússia en aquesta estratègia de seguretat. És més, ja ho van demanar i els Estats Units, no ho va acceptar. Per tant, anar posant Estats al voltant de les fronteres russes, anar-los animant a la integració a l’OTAN, a més d’anar-los armant, ja sabien que Rússia, això no ho acceptaria i que era una bomba de rellotgeria que al final explotaria. Ucraïna els ha servit d’excusa a Rússia, per activar una guerra que no sabem a hores d’ara com serà el seu final.

Aquest discurs hipòcrita dels estats occidentals i sobretot dels Estats Units, sobre que s’ha de respectar el que diguin lliurement els estats, perfecte. Llavors cal suposar que si Mèxic, per posar un exemple, vol armar-se amb míssils continentals en el seu territori, per lliure decisió encarats als Estats Units, aquests ho permetran amb tota llibertat, mentida. I l’exemple el tenim amb Cuba quan va arribar a un acord amb la Unió Soviètica, i els Estats Units ho van impedir. Inclús estaven disposats a atacar-la amb el perill que comportava. I cal recordar que la política dels Estats Units a l’Amèrica Llatina, ha estat enderrocar governs, mantenir a veritables criminals com a dirigents, amb una política d’assassinats indigna. Hipocresia.

“els hipòcrites permanents dels Estats Unitats que sempre porten els conflictes lluny del seu territori, sobretot, a Europa, que és un mer ninot al seu servei”

O quan Estats Units, amb una estratègia de mentides acompanyada pels estats titelles Occidentals, van envair Iraq, amb tota la complaença de la famosa comunitat internacional. Hipòcrites.

O quan es va atacar i envair Vietnam, Iugoslàvia, Afganistan i així podríem fer una llarga llista on s’han passat els drets pel forro de la camisa. Hipòcrites.

I França, que va enviar tropes a Mali, fins que els han fet marxar, per l’alegria dels seus ciutadans. Hipòcrites.

I on estan els estats occidentals i els mateixos Estats Units, que permeten que l’Estat turc entri a les zones kurdes de Síria i Iraq, per matar i assassinar a aquestes poblacions’ O la guerra del Iemen, on tots participen en la venda d’armes a Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs, on Espanya fa el seu gran negoci sense el més mínim escrúpol? Hipòcrites.

I no parlem dels cops d’estat a Birmània, el control del Tibet i l’extermini de diferents pobles per part de la Xina. On estan els occidentals i els Estats Units. Hipòcrites.

I volen imposar sancions a l’Iran, perquè vol tenir armament nuclear, que se suposa que té tot el dret, ja que aquells que no li accepten, tots en tenen, incloent-t’hi a Israel que és un Estat sense control, ni exigències, que inclús es permet assassinar a dirigents i atacar el seu territori, amb el silenci de tothom, aquests que parlen del dret de tothom. I ja no parlem, del miserable estat d’Israel, que ha convertit Palestina en un camp de concentració, on l’exèrcit bombardeja, assassina a la població civil sense contemplacions, i els té en un camp de concentració, amb la misèria més indigna, on estan els estats occidentals i Estats Units. Hipòcrites.

“On estan els estats occidentals i els mateixos Estats Units, que permeten que l’Estat turc entri a les zones kurdes de Síria i Iraq? O la guerra del Iemen? I no parlem dels cops d’estat a Birmània, el control del Tibet i l’extermini de diferents pobles per part de la Xina. On estan els occidentals i els Estats Units. Hipòcrites.”

I tornem a la guerra d’Ucraïna, on aquests dies tenim l’espectacle permanent d’aquest conflicte. Tertulians, experts, ignorants, els que saben de tot, militars en reserva, la ministra de defensa que mai veu els ultres per enlloc dins l’exèrcit, la policia i la guàrdia civil, que està disposada a fer una croada on els terços de Flandes, retornin preguntes absurdes als pobres ucraïnesos que fugen com poden. I tothom, ja s’atreveix a parlar del fracàs de les actuacions de l’exèrcit rus, i la defensa numantina dels militars i civils ucraïnesos. Els militars russos, ja han dit que l’objectiu són àmbits militars i no la població civil, cosa que comporta anar més a poc a poc, limitant les actuacions per a evitar morts civils. Ja que estic completament segur que no interessa a Rússia fer matances de civils de forma indiscriminada, pel rebuig que comportaria.

En canvi, tinc la sensació que per part de determinats mitjans de desinformació, i dels mateixos dirigents polítics d’Ucraïna, estarien encantats que l’exèrcit rus entres a sang i fetge, matant sense contemplacions i bombardejant a la població civil, on el grau de destrucció seria més fàcil. Llavors, la famosa comunitat internacional tindria motius per a justificar un conflicte d’alta intensitat, del qual no se saben les conseqüències.

En comptes de fer crides de veritat a la pau i acabar amb la guerra, i clamar a la responsabilitat dels dirigents polítics, alguns semblen disposat a atiar el foc, que sigui una guerra salvatge. Anar fent crides a la por, sobretot, als estats fronterers amb Rússia, armant-los fins a les dents, quan tothom sap que aquesta no se la jugarà envaint-los, és una irresponsabilitat i una farsa. Alguns tenen molt interès, sobretot, des de l’OTAN i els seus membres, que ja parlen de la necessitat d’ampliar les despeses militars i ampliar els seus exèrcits. Quina casualitat i hipocresia, la indústria de l’armament serà una de les grans beneficiades.

I el que s’amaga, on cap dirigent ha obert la boca. Els pobres refugiats, quan arriben a la frontera de Polònia, se’ls divideix en dues files, els d’origen ucraïnès i de la Unió Europea, i els que no ho són (del Marroc, Llívia, Mali, Síria, Afganistan…), no se’ls permet pujat als autocars i als trens, i no saben què han de fer amb ells. Són refugiats, no? Cal recordar que Polònia, com Hongria, volien fer un mur de contenció contra la immigració de determinades zones. Això se’n diu racisme i manca d’humanitat. On estan aquests estats europeus que ho permeten? Hipòcrites.

I aquí ara tothom és molt solidari, demanem que vinguin refugiats ucraïnesos, d’altres zones no. Els donarem pisos socials, quan estem desnonant a famílies vulnerables i no trobem habitatges. Els donarem feina, quan tenim un nivell de precarietat i atur elevat. També cal recordar, que el nivell de formació és alt, per tant, mà d’obra qualificada i barata. Quanta hipocresia. Després sortiran aquests desgraciats de l’extrema dreta, fen crides patriòtiques per ajudar als estrangers i oblidar-se del de casa. Hipòcrites.

Quin país i quin món, la hipocresia i manca d’escrúpols és evident. NO a cap guerra i NO a l’OTAN, i NO a les despeses militars i el seu negoci. I esperem que aquesta guerra hipòcrita s’acabi d’una vegada, pels que ho pateixen i patiran.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

1 Comment

  1. Samir Ayadi

    sense dubte un dels millors articles que he llegit. La hipocresia mou el món i la seva millor arma es la manipulació de la informació. Portava dies buscant un article que expresés el meu rebuig per la guerra i per la falsa solidaritat que avui té tothom, i només puc dir-te , Xapó !
    Ja tens un seguidor més.
    Gràcies, continua així 😉

Deixa un comentari