[Salvador Pérez Riera] El risc de la immaduresa i la manca d’experiència

No Comment

El risc que hi ha en aquests moments és la immaduresa i manca d’experiència dels partits i agrupacions que s’han presentat a aquestes eleccions. És important renovar-se, que apareguin persones joves amb ganes, voluntat de canviar les coses, transparència, honestedat i amb moltes ganes de fer les coses bé, diferents, i servir a la ciutadania pel bé públic. Acabar amb les males pràctiques, com la corrupció i les corrupteles i eliminar com pensen alguns, que l’Ajuntament és la seva propietat privada i permanent de per vida, així com evitar convertir-se en mers professionals de la política al servei partidari i dels interessos fàctics.

Tots aquests aspectes positius que s’expressen amb un compromís ferm, pot acabar de cop, sinó és té una estratègia clara vers la possibilitat de governar i canviar les coses, o mantenir-se a l’oposició amb una actitud ferma per provocar el canvi des de fora dels govern, no permetent a qui governi que continuï fent el que vol i anar practicant el que ha fet sempre.

I el que cal en aquests moments és cap fred, evitar pressions i determinar clarament l’objectiu, i atendre a l’expertesa de moltes persones afins que pot ajudar a determinar-la. I el que és molt important: s’ha de ser transparent amb les persones que han donat suport i confiança als partits i agrupacions, concretament TeC, ERC i CUP, però qualsevol negociació per a qualsevol de les opcions possibles, s’ha de negociar, parlar, tractar en àmbits fora dels mitjans de comunicació, en el temps de parlar/negociar… Cal parlar molt internament i poc externament. No cal explicar als mitjans res, sinó hi ha res, o sigui, parlar amb els mitjans quan les coses estiguin clares i determinades. I els debats amb la militància, amb els afiliats, o els amics de suport, fer-los internament fins que de veritat hi hagi una proposta, la que sigui. Estar tots els dies als mitjans explicant al detall el que és un debat en negociació no tancada o de les organitzacions, no es transparència, és un absurd, immaduresa i poca responsabilitat i una manca total de possibilitats, i que acaba confonent a tothom, incloent als seus, cosa que pot generar una trencadissa innecessària i inútil.

Les expectatives generades, no poden trencar-se per la voluntat de sortir als mitjans i expressar les contradiccions internes, perquè posa de manifest la inexperiència i la malfiança vers la ciutadania. I li va molt bé, al suposat enemic, en aquest cas a l’actual Alcalde, donant-li arguments i facilitats per veure la seva continuïtat, tot i tenir una llista d’inexperts i alguns d’alt risc perquè la seva ètica i capacitat és molt qüestionable.

Per tant, espero i desitjo, que es faci el que es faci al final, es faci de forma tancada i fora dels mitjans, i la transparència es faci al final explicant el resultat d’acord i no entre les diferents forces de canvi, ho agrairà tothom.

Salvador Pérez Riera

Deixa un comentari