Sense odi ni por! Campanya d’AI per frenar les polítiques contràries als DDHH de l’Administració Trump

No Comment

no hate no fear AI juny 2017

-Activistes de tot Catalunya i de la resta de l’estat sortiran al carrer fins al juny contra el veto de Trump a les persones refugiades.

-A Terrassa Amnistia Internacional organitza una foto multitudinària el 17 de juny a les 12:hores a la Plaça Clavé (al final del Portal de Sant Roc junt als FFGC Rambla) amb els lemes No Hate, No Fear (Sense odi ni por) i #RefugeesWelcome.

-El grup local ‘AI també recollirà firmes de postals en suport d’Ali Ozdemir, refugiat sirià ferit a la frontera, i enviarà a les autoritats turques les nostres exigències de justícia i reparació.

Durant els mesos de maig i del juny, activistes d’Amnistia Internacional Catalunya i de tot l’estat estan sortint al carrer per mostrar suport a les persones refugiades i migrants que s’estan veient amenaçades per les polítiques que està intentant posar en marxa el president dels Estats Units, Donald Trump.

Mitjançant fotos multitudinàries que s’enviaran als congressistes nord-americans, activistes de l’organització volen mostrar com la societat catalana i espanyola, juntament amb la de la resta del món, s’oposen a les polítiques que violen drets humans.

Trump signa llei

L’Administració Trump ha intentat posar en pràctica mesures que prohibeixen l’entrada als Estats Units de nombroses persones procedents de països de majoria musulmana, entre els quals l’Iran, Líbia, Síria, Somàlia, Sudan i el Iemen. Una mesura que fins ara ha estat aturada pels Tribunals nord-americans, però que només pot ser anul·lada definitivament amb mesures legislatives.

Des d’Amnistia Internacional recorden que les persones que fugen d’un conflicte, la violència o la persecució no són una amenaça: són persones que necessiten protecció i hi tenen dret.

Per aquests motius, el pròxim dissabte, 17 de juny a les 12:00 hores, es faran fotos multitudinàries, arreu del món, amb tothom que hi vulgui participar amb els lemes No Hate, No Fear i #RefugeesWelcome. Així es vol recordar als i les congressistes nord-americans que les decisions del govern dels EUA trenquen famílies i violen els drets de les persones més vulnerables del món.

AI Terrassa en suport del refugiat sirià Ali Ozdemir

També aquests dies, el grup local Terrassa d’Amnistia Internacional recollirà firmes de postals en suport d’Ali Ozdemir i enviarà a les autoritats turques les exigències de justícia i reparació. Serà el mateix dia 17 de juny de les 10h a les 12:hores a la Plaça Clavé (al final del Portal de Sant Roc junt als FFGC Rambla).

Ali Özdemir, de nacionalitat siriana, va rebre un tret al cap durant la nit del 18 al 19 de maig de 2014, quan s’acosta la frontera amb Turquia, prop d’al-Derbasiyah, entre al-Hasakah govern de Síria i Kızıltepe a Turquia.

Va sobreviure, però va quedar cec en tots dos ulls. Tenia 14 anys d’edat en aquell moment. Ali anava amb 9 refugiats més: el seu cosí, 2 amics i una família de 6 membres. Van planejar entrar a Turquia pels seus propis mitjans des de la ciutat siriana d’Al-Derbasiyah, on la família d’Ali havia estat vivint durant la major part de la crisi a Síria. Gani Özdemir, el pare d’Ali, va explicar a Amnistia Internacional el que havia passat al seu fill…

El relat dels fets

“A 10 metres de la frontera amb Turquia, van sentir parlar en turc.

Ali va tenir por i llavors va decidir tornar enrere i tot girant el cap i el cos per començar a fer-ho, li van disparar al costat del cap.

No hi va haver cap avís verbal ni cap tret d’advertència a l’aire.

Va ser un sol tret que va entrar al crani just darrere de l’òrbita de l’ull dret i va sortir del cap, just darrere de la conca de l’ull esquerre “.

Ali va caure a terra, dient “no puc veure”, però no va perdre el coneixement. Es van disparar altres trets sense ferir ningú més.

L’odissea del ferit

Van portar a Ali a l’hospital al-Derbasiyah a Síria però, a causa de la manca de personal mèdic i les instal·lacions de l’hospital no el van poder tractar de forma adient. El van traslladar a altres hospitals de diverses ciutats de Síria però tampoc no van ser capaços de proporcionar-li l’atenció mèdica adequada en cap d’ells.

botomalarrassa

Finalment, el van portar a un hospital de Turquia i el van operar. Més tard, al juny, li van concedir un visat per reunir-se amb la seva mare a Alemanya. Ali té malsons totes les nits des de l’incident. Ha perdut la visió de tots dos ulls, i també el sentit de l’olfacte. Des d’aleshores està rebent ajuda psicològica.

Gani Özdemir, que encara està a Turquia amb altres dos germans d’Ali, va dir a Amnistia Internacional que no hi ha hagut cap disculpa oficial de les autoritats turques.

Els missatges d’AI a les autoritats turques demanen:

Duguin a terme una investigació ràpida, eficaç, independent i imparcial del tiroteig que ha lesionat a Ali Özdemir i que es garanteixi que els responsables seran jutjats davant dels tribunals;

Proporcionin a Ali Özdemir una compensació adequada per les lesions que ha sofert.

Els soldats o guàrdies de frontera o altres funcionaris estatals no utilitzin força excessiva i abusiva contra els refugiats;

Si es produeixin abusos dels poders públics siguin sempre investigats de forma independent i imparcial de tal manera que es permeti parar els abusos generalitzats contra els drets humans que es produeixin en el conflicte que pateix Síria.

Related Articles

Deixa un comentari

Anna Murià Preinscripcions juny 2018
MLRS en PAPER
SEGUEIX-NOS A TWITTER