La por no ens deixa ser lliures

No Comment

Les treballadores, els treballadors, migrants, immigrants, joves, pensionistes, estudiants, infants, persones aturades, desnonades, dones i homes que estant patint de forma invisible, les conseqüències d’aquest sistema neoliberal, encapçalat pels governs de Madrid i de Barcelona… només tenen un camí per l’esperança, dir prou! i mobilitzar-se de forma contundent, exigint al carrer, en un sol crit, la seva dignitat!!!

De veritat estem en una democràcia? El poble està decidint sobre la seva realitat i el seu futur? Per a qui governen els governs de l’estat espanyol?

Els banquers, financers i empresaris que han estafat al poble, amb les seves actuacions cíniques i delictives, estan a la presó? Per què aquesta impunitat?

Perquè segueixen, tenint beneficis escandalosos, proclamats de forma oberta i obscena, en rodes de premsa i mitjans de comunicació comprats?

Per què el diner, té en aquests moments, més servents que mai? Domina les nostres vides? I el seu poder es més fort, indecent i egoista que mai? On són els valors humans que ens han de diferenciar dels animals irracionals?

Per què no hem aprés de la història? I continuem vulnerant els drets humans dels més febles? O seguim mantenint camps de concentració “moderns” (CIES), o policia repressiva i sense escrúpols que aplica la “seva” llei pels carrers?

Per què ens treieu de les nostres cases? Per enriquir-vos més i més i més?

Classe política, on són els valors ètics de justícia i llibertat?

Estem dominats per un totalitarisme, que no té armes convencionals!

Les seves armes són més perilloses encara: educació, consumisme, distribució injusta dels recursos (1% en front del 99%), apoderament de la tecnologia i la ciència en mans d’uns pocs, control i alienació de les nostres vides (noves tecnologies, mitjans de comunicació, mercat…), utilització de la força repressiva ( policia…) resultat: por, una por enquistada!

En nom de Gandhi, Martin Luther King, Mandela, etc. de milers i milers de lluitadors i lluitadores que històricament han plantat cara contundent i pacífica a la ”sense raó” provocada per l’esser humà, de forma històrica, diguem prou!

  • Neguem-nos a continuar sent ciutadans i ciutadanes invisibles i silenciosos.
  • Plantem cara a la por! no passa res! No tenim res més a perdre! Només la nostra dignitat!
  • Ocupem els espais públics, veritables àgores del poble, no les que ens imposen des de dalt.
  • Contra l’estafa, justícia, reparació i veritat.
  • Mobilització permanent, unió de forces, de diferents sectors i grups.
  • Es l’hora del rescat dels ciutadans, no dels bancs!
  • Es l’hora de construir una alternativa de veritat. La força la tenim nosaltres!
  • Independència, sí! Però per canviar-ho tot!

El nostre programa polític, innegociable, és aquest:

  1. Retirada de tota la legislació i reformes aprovades pels governs que vulneren els drets socials.
  2. Renda Bàsica Mínima per a tothom.
  3. Cap desnonament més. Els habitatges dels bancs i entitats financeres, destinades a lloguer social.
  4. Repartiment del treball. Reducció edat de jubilació. No més ERES.
  5. Prohibir la privatització dels serveis públics (sanitat, educació, transports, etc.).
  6. No més retallades. Política fiscal redistributiva. Eliminació dels paradisos fiscals i del frau dels de sempre.
  7. Una llei de la Dependència i dels Serveis Socials potent, amb la socialització dels treballs a les persones dependents i de proximitat.
  8. Expropiació de totes les empreses que ja eren publiques i prestaven serveis bàsics a la societat (nacionalització servei aigua, energia, transport).
  9. Banca pública amb control social.
  10. Auditoria del deute, mitjançant procés participatiu i control ciutadà.
  11. Justícia equitativa. Procesament de polítics, banquers i empresaris que hagin estafat i vulnerat els drets fonamentals.
  12. Amnistia per a totes les persones processades  per motiu de militar en un sindicat, o en algun moviment social.
  13. Nou procés de democràcia participativa i directa, fins a eliminar l’actual democràcia formal i indirecta.
  14. Assentar les bases per un nou sistema econòmic, que prioritzi l’Economia del Bé Comú, i l’Economia Social i Cooperativa.
  15. Plantejar un canvi cultural profund que freni el desenvolupament insostenible i aturar els efectes del canvi climàtic.
  16. Plantejar un Nou Model Educatiu, realment alternatiu, a partir dels valors humans i del respecte mutu (partint dels principis de l’Escola Moderna ideada per en Ferrer i Guardia, i que tan admirada és fora de les nostres fronteres).

Algú signaria en contra d’aquest programa? A part dels que s’atrinxerin en el fet de la possessió dels bens materials única i exclusivament? Sense por! Molta gent!

Joan Tamayo Sala
Advocat, membre de l’Observatori dels Drets Socials

Related Articles

Deixa un comentari