Presentació a Terrassa d’una nova edició del “Don Juan Tenorio”

No Comment

Don Juan005El passat dimarts, 7 d’octubre, es va presentar a Terrassa una nova edició del Don Juan Tenorio, el popular drama romàntic de José Zorrilla, duta a terme pel professor terrassenc Bienvenido Morros (UAB) per a l’editorial Vicens Vives.

L’acte es va celebrar d’una manera informal, però carregada d’erudició, al bar El Flamenco Cojo del carrer del Vall, al centre de la nostra ciutat, on rere la barra i adreçant-se als nombrosos assistents Raffaele Pinto (professor de literatura italiana a la UB) i Bienvenido Morros van dialogar sobre les diverses novetats que presenta aquesta edició: l’origen històric de la llegenda, la Beatriu de la Divina Comèdia com a model de la Inés redemptora del llibertí, la influència del mite d’Orfeu i Eurídice en la mort dels protagonistes, les estranyes raons que van impulsar la carrera literària de Zorrilla….

El proper 28 d’octubre, al mateix local, l’autor de l’edició, acompanyat pels professors Joan Curbet (UAB) i Raffaele Pinto (UB) oferiran una nova xerrada sobre la base històrica del mite, així com les seves recurrents recreacions al llarg de la història en diverses versions, tant en la literatura (teatre, poesia, i narrativa), com, ja al segle XX, en el cinema, on directors com Ingmar Bergman van aportar en aquest camp la seva particular visió del mític personatge.

Bienvenido & Pinto Bienvenido Morros (UAB) i Raffaele Pinto (UB)

 

 

Related Articles

Deixa un comentari

#agendaMLRS
 1. Poesia i Drets Humans

  octubre 24 20:00 - 22:00
 2. Mercat de les Puces

  octubre 26 10:00 - 14:00
 3. MITJANIT: Taller de poesia infantil a partir de 8 anys

  octubre 26 12:00 - 13:30
 4. Concert 70 vidas de Sabina

  octubre 26 19:00 - 21:00
 5. [Espai de Paraula] “Els camins dels somnis”

  octubre 29 20:30 - 21:30
 6. [Vermut musical al Bau House] Malafunk (funk-rock)

  novembre 3 12:30 - 16:00
 7. Mandarina Market

  novembre 9 11:00 - 19:00
 8. [Centre Cultural] Patricia Guerrero

  novembre 9 20:00