Mútua Asepeyo ‘saqueja’ les seves treballadores

No Comment
Asepeyo premia formalmente la prevenció pero castiga a las trabajadoras Asepeyo premia formalmente la prevenció pero castiga les treballadores

Mútua Asepeyo, amb oficines a la localitat, estaria aplicant, denuncia el sindicat CCOO-Serveis, “una política retributiva més restrictiva, si fos possible, que la resta del sector”. Des de setembre passat, les treballadores d’Asepeyo pateixen una reducció en la nòmina del 0,8%, segons la federació sindical, que s’ha de sumar a la reducció del 5% que es venia aplicant des del 2010.

A sobre, aquest mes de gener, que la plantilla hauria de cobrar un 24,04% de la paga extra de Nadal del 2012, l’empresa ha decidit treure el 0,8% de la resta de mesos del 2014, des de gener fins a l’agost, incloent-hi la paga extra d’estiu.

Tot i reconeixent que les quantitats serien “presumptament indegudes”, la Direcció d’Asepeyo “enganya i saqueja de nou la plantilla”. Ha decidit de forma unilateral, continua el sindicat, “sense base legal, retallar les nòmines, per a minimitzar suposades repercussions futures, per por a una possible sanció de part de la Seguretat Social per gestió dolenta que podria afectar al patrimoni històric de la mútua”.

Ara, les retallades afecten només al personal no directiu. Finalment, l’ajust al personal directiu s’ha quedat en una operació d’estètica. “La patronal”, assegura CCOO-Serveis, “ha fet front comú”.

La denúncia sindical acaba recordant que, mentrestant, “el nombre d’expedients sancionador, acomiadaments i desvinculacions ha anat creixent en els darrers temps”. CCOO afirma que l’excedent econòmica de la Mútua creix cada any, mentre que el poder adquisitiu de les persones que hi treballen no deixa de caure.

Related Articles

Deixa un comentari