PAH entra en campanya: 5 punts per aplicar la llei d’emergència habitacional

No Comment

El proppassat 12 de desembre, la PAH va engegar unes reivindicacions a tot l’estat espanyol, que s’allargaran fins al final de la campanya de les eleccions generals. Sol·liciten que els partits de nivell estatal incloguin als seus programes 5 punts bàsics que garanteix la vivenda i facin front a l’emergència habitacional existent. Aquestes 5 demandes són: la Dació en pagament retroactiva, lloguers de preus assequibles, aturar tots els desnonaments, habitatges socials i subministraments de llum, gas i aigua garantits.

PAH 5 demandes Acció de protesta de la PAH davant la seu del PP. Foto: P.J. Barceló

A Terrassa, les protestes han estat ja diverses. La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, s’ha fet acompanyar per un número 5 de grans proporcions en les accions que ha dut a terme fins al moment. Dilluns van realitzar una cercavila que va cercar les seus del PP i del PSC-PSOE a la nostra ciutat. Es van repartir octavetes amb els 5 punts que exigeixen i van entonar crits i proclames a favor de les mateixes. A l’endemà, una vintena de membres de la PAH es van apropar al miting que Carme Chacón, Iceta i Jordi Ballart, van fer al pavelló del Pla del Bonaire. La Plataforma va reclamar, sota un control policial de més d’una desena d’efectius, que el partit “socialista” afegeixi la dació retroactiva, l’únic punt, dels 5 que reivindiquen, que encara no ha afegit al seu programa.

La campanya s’ha iniciat, de retruc, després d’una ronda de contactes que van tenir amb representants dels diversos partits d’àmbit estatal. Les converses van tenir èxits diferents entre els diversos partits. Podemos és l’únic que inclou les 5 demandes de la PAH, mentres que el PP, ni tan sols va voler reunir-se amb els representants de la Plataforma.

P.J. Barceló

Related Articles

Deixa un comentari