[Novetat Editorial] “Els soviets” d’Andreu Nin

No Comment

Els Soviets van ser un factor clau per al triomf de la revolució a Rússia el 1917, però van néixer molt abans. Així, què eren exactament aquests òrgans del proletariat rus?

SINOPSI :

Els Soviets van ser un factor clau per al triomf de la revolució a Rússia el 1917, però van néixer molt abans. Així doncs, què eren exactament aquests òrgans que podem traduir com a consells o juntes però que avui en dia molt probablement anomenaríem assemblees? En aquest assaig breu ens acostem a aquesta particular estructura organitzativa de la classe obrera russa. Andreu Nin, un dels intel·lectuals marxistes catalans més rellevants del s. XX i qui va viure a Rússia, va poder conèixer de primera mà l’essència i funcionament dels Soviets i ens en deixa un document clau per conèixer-ne i entendre’n la història, les singularitats i l’evolució al llarg dels anys, des d’abans fins després de la revolució.

Per aquesta edició hem incorporat al llibre textos de Vladimir I. Lenin i d’Inessa Armand qui també van dedicar temps i esforços en explicar al món el projecte dels Soviets amb voluntat de contribuir a l’alliberament de les masses explotades d’arreu. Els seus textos, com a líders de la revolució, complementen el llibre de Nin aportant una visió pròpiament russa i des de l’ull de l’huracà, no només en clau de protagonistes sinó d’organitzadors i catalitzadors de l’embranzida revolucionària del proletariat rus.

 

 

Andreu Nin

Andreu Nin

Andreu Nin fou uns dels intel·lectuals marxistes més importants de Catalunya del segle XX. A part de tenir un paper rellevant com a teòric també fou un destacat traductor del rus i en la seva faceta de dirigent polític fou un dels dirigents revolucionaris claus en el context de la segona República i la Guerra Civil. Va viure gairebé una dècada a Rússia on va col·laborar amb els principals dirigents bolxevics com Vladimir Lenin o també Lev Trotsky, de qui va ser el secretari personal diversos anys.

 

 

Fitxa:

Andreu Nin, Vladimir I. Lenin i Inessa Armand

“Els soviets”

Traducció: Arnau Carné

Col·lecció: Urpes

Editorial Tigre de Paper Edicions

Idioma: Català

ISBN: 978-84-16855-11-7

Related Articles

Deixa un comentari