“Elixir o Morir”, així obre les portes la sisena edició del Festival Poètic l’Elixir

No Comment

Ahir es va presentar la sisena edició del Festival Elixir amb el lema “Elixir o Morir”, que enguany serà del 7 al 10 de juny amb un total de nou propostes.

Rosa boladeras, Amadeu Aguado i Pep Pla presentant Elixir 2018 Presentació Festival Elixir. D’esquerra a dreta: Rosa Boladeras, Amadeu Aguado i Pep Pla. Fotografia AM

L’acte, que es va dur a terme a la cúpula del Teatre Principal, va començar amb la reproducció del vídeo presentació del festival. Les imatges, que eren una performance poètica en si mateixes, reflectien el protagonisme que la dona té al festival, ja que “és un festival poètic feminista i femení”, tal i com va anunciar la Rosa Boladeras, directora del festival.

El festival Elixir va ser presentat pels organitzadors i productors de la iniciativa. De l’Elixir Poètic, la Rosa Boladeras, Directora, l’Anna Boladeras, Internacional, Mariona Alberich, Disseny, Pau Gómez, Producció, Xavi Buxeda, Ajudant de direcció i Coordinació Tècnica i l’Aina Romagosa, Auxiliar de Producció, faltant la Pati Fornés, Xarxes i Continguts, que no va poder assistir. Pep Pla per part del CAET, a través del qual l’Ajuntament coprodueix el festival, i en Amadeu Aguado, com a Regidor de Cultura, pel  Programa Cultura als districtes del Servei de Cultura.

Com va introduir en Pep Pla, el primer en intervenir, els inicis del festival es remunten a un moment de crisi econòmica i d’explosió poètica a la ciutat, i on es va unir la idea que la Rosa tenia al cap amb l’equipament i propòsits del CAET. L’Elixir, que va començar sense gaires recursos econòmics, va assolir un gran èxit ja des dels seu inicis. Això ha fet que any rere any vagi creixent la inversió, doncs, segons l’opinió d’en Pep Pla, el Festival Elixir és un dels tres o quatre millors festivals poètics del territori.

Després d’aquesta contextualització temporal i la importància que aquest festival ha assumit dins del programari d’activitats culturals de la ciutat, la Rosa Boladeras va exposar les característiques d’aquest festival descrivint l’essència d’aquest. Tot agraint l’augment de compromís que l’Ajuntament ha fet en aquesta edició, en el Festival col·laboren més de 100 ciutadans entre voluntaris individuals, entitats i institucions.

L’Elixir es caracteritza per:

Ser gratuït i accessible i inclusiu, és un festival per a tothom, per això té especial atenció amb les persones amb capacitats diverses i comptaran amb interpretació en llenguatge de signes, apostant com a pota  del projecte que han de seguir treballant.

És feminista i femení, el món poètic com d’altres sectors culturals han estat protagonitzats i promocionats el gènere masculí, cosa que fa que un dels objectius sigui donar visibilitat al col·lectiu femení i que costa darrere anys d’invisibilitat.

La confiança que els espectadors i espectadores dipositen en el festival, doncs, algunes de les activitats són secretes i on noms coneguts com desconeguts ofereixen espectacles de gran qualitat, prova d’això és l’exhauriment de les reserves en menys de tres hores d’algun d’ells.

Parafrasejant a Hegel, La Rosa Boladeras va finalitzar la seva intervenció explicant el paper crucial que juga la cultura com a camí per a que la ciutadania sigui lliure i capaç de tenir un pensament universal, d’aquí el lema Elixir o Morir.

Finalment, l’Amadeu Aguado va tancar l’acte de presentació explicant la importància que té el festival quant a transversalitat, donada la xarxa de persones, entitats i institucions que hi participen, l’aposta pel col·lectiu femení i la implicació ciutadana que es tradueix en la gran assistència de públic. Cosa que l’Ajuntament reconeix amb  el recolzament econòmic que any rere any també ha crescut.

Equip Elixir Poetic, Amadeu Aguado i Pep Pla D’esquerra a dreta Mariona Alberich, Pau Gómez, Rosa Boladeras, Amadeu Aguado, Pep Pla, Xavi Buxeda i Aina Romagosa. Fotografia AM

Programa

La proposta de l’Elixir d’aquest any concentra les activitats el dissabte i al centre de la ciutat, tot apostant per la poesia internacional i la connexió amb l’art digital i el disseny, amb la participació de l’artista sud-africana Joëlle Snaith.

Dijous 7 de juny

A les 10:00,  ESTRIPEM!

Jardins de la Casa Alegre de Sagrera

A les 20:30, ESSÈNCIA ELIXIR

Espai secret amb aforament limitat. Cal reserva.

 

Divendres 8 de juny

A les 17:00, 18:15 i 19:30, ELIXIR CARAVAN

Amb Fèlix Pons i Jordi Busquets

Biblioteques D6, D2 i D3

 

Dissabte 9 de juny

De 10:00 a 14:00, LA POÈTICA INTANGIBLE

Espectacle de la Cia La Inefable amb actrius de Teatro de los Sentidos.

Masia Can Colomer amb aforament limitat. Cal reserva.

De 17:00 a 18:30, OFF ELIXIR

Amb MOVIMENT D’Insurrecció Sonora, Núria Martínez-Vernis i Oriol Sauledas, Ivet Llimona, Pablo Macho, Maria Roig i Lluís Arruga.

Seu d’Ègara

A partir de les 17:00, MERCAT DE POESIA

Mercat d’editorials de poesia i foodtrucks. A partir de les 18:30 amb intervencions de: Laia Martínez López, Anna Gas, Elies Barberà, Núria Busquets entre d’altres.

Plaça Rector Homs

A les 20:30 LA RÀTZIA

Dolors Miquel, Ajo & Judit Farrés, Laia Carbonell, Magalí Sare, Manel Fortià, Anna Fernández, Judith con h, alba Ruiz, Jöelle  Snaith, Lluís trescatorce més un convidat especial.

Cervesa gratuïta a les primeres 700 reserves.

Inici Vapor Ventalló.

De 18:00 a 23:00 “GROC”

Instal·lació realitzada per l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa

Església de Sant miquel, Seu d’Ègara

 

Diumenge 10 de juny

A les 12:00 FI DE FESTA

Pícnic japonès + pool party amb Josep Pedrals i SoulSystem DJ’s.

Espai secret amb aforament limitat i entrada de 20 €

Related Articles

Deixa un comentari