‘Tigernut’, documental sobre les dures condicions de les treballadores de la xufla a l’Àfrica, al Cinema Catalunya

No Comment

Dimarts 26 de juny es podrà veure aquest polèmic i censurat documental, que explica una trama internacional de corrupció i abusos de companyies europees que exploten recursos a l’África.

La projecció comptarà amb la presència del seu director, Andoni Monforte, i serà la cloenda del Cicle de Cinema i Drets Humans que ha organitzat l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa.


El 8è Cicle de Cinema de Drets Humans de l’ICATER es tancarà dimarts vinent, a les 18 hores al Cinema Catalunya (carrer Sant Pere 9, entrada lliure), amb un documental social i crític de rellevància i que ha rebut pressions de censura. El seu director, Andoni Monforte, hi serà present a l’acte per explicar aquesta narració sobre l’explotació laboral al voltant del negoci de la xufla, així com la situació judicial en què es troba pels fets que s’hi expliquen. També assistirà a la projecció en Toni Navarro, Director del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona.

Tigernut‘ mostra la guerra comercial que s’ha desencadenat a escala mundial pel control i la distribució de la xufla, el nou aliment saludable de moda, així com el fosc entramat d’empreses que està guanyant milions de dòlars amb el seu negoci. Mentrestant, milers de famílies víctimes lluiten per trobar una solució justa a través d’iniciatives com la cooperativa Mousso Faso, després de 20 anys d’expoli sistemàtic de la seva terra.

L’empresa importadora valenciana Tigernuts Traders ha denunciat al director Andoni Monforte i les dues coguionistes del documental, en el qual es mostren les condicions adverses de les treballadores de la xufla a l’Àfrica, i pel qual el seu director n’ha rebut una demanda judicial. També ONGs, associacions, festivals de Cine, la Denominación de Origen Chufa de València, i fins i tot algun important mitjà de comunicació, han estat advertits de potencials accions judicials.

Es tracta d’un documental independent que, amb un pressupost de 17.000 euros, ha estat seleccionat en 19 festivals d’arreu del món, alguns dels quals han rebut pressions per no ser projectat. Entre d’altres, ‘Tigernut‘ ha rebut el premi al millor documental al Festival Internacional de Cine Independiente de Quito, menció especial al Pan African Film Festival de Los Angeles, o premi al documental independent de l’International Nature Film Festival de Godollo, Hongria.

Related Articles

Deixa un comentari