La factura elèctrica i els pals elèctrics de fusta… Preocupacions d’ahir i (encara) d’avui

No Comment
Pal de fusta elèctric al carrer Josep Trueta.

Redacció

Fem una mirada en el temps, tornem al dissabte 28 de novembre del 2015. Vora 50 persones es van reunir a un carrer concret del barri de Sant Pere Nord per demanar la retirada de pals de la llum que es trobaven al mig de les voreres. Volien denunciar algunes situacions que es donaven en aquesta zona de la ciutat de Terrassa. Una de les actuacions que es van dur a terme, va ser pintar de colors els vells pals de la llum instal·lats en les voreres. En paraules del president de l’associació de veïns de Sant Pere Nord, Jaime Avalos, “els pals de fusta ajuden estèticament a la degradació del carrer. Amb aquesta pintada es pretén fer veure a Endesa que ha d’invertir en la seva millora. No podem tenir unes instal·lacions elèctriques que donin aquesta imatge de ciutat”…

Gràcies a aquella acció tant de l’associació veïnal com dels mateixos veïns del barri, temps després s’aconseguí que es tragureren alguns d’aquests pals. Només alguns. 3 anys després, seguim amb la mateixa situació, pràcticament res ha canviat en relació a aquest tema, i no només al barri de Sant Pere Nord, parlem de la ciutat sencera de Terrassa, dels barris i barris que pateixen la mateixa situació de deixadesa de funcions per part d’aquesta empresa quant a la retirada d’aquests pals; incomprensible la falta de solucions definitives… no sembla haver-hi fins ara gens d’interès en temes com aquest.

Tornem al present i enllacem amb l’actual situació elèctrica, preocupant sens dubte dia rere dia. Les fortes pluges caigudes aquests mesos haurien d’haver ajudat a contenir la pujada dels preus de l’electricitat… però no ha sigut així. Tant si plou com si no, estem arribant a punts límits, insostenibles cada dia per a més famílies, a on poder pagar el rebut de la llum, in crescendo mes rere mes, està tornant-se miraculós. Continuem preguntant-nos perquè succeeix això tot i saber ja la resposta, tristament, a aquesta situació insostenible, l’escalada incontrolable de què s’està tornant un luxe a l’abast de pocs.

La factura elèctrica, desbocada

Des de la FAVT es fa una reflexió profunda sobre aquests dos punts, anteriorment comentats, els pals elèctrics de fusta que poblen els carrers de la nostra ciutat i la factura elèctrica, en alça desbocada. Sobre els primers, caldrà posar-se a treballar per exigir concrecions i fets, no només paraules. S’ha de recordar que Terrassa ha de complir la llei d’Accessibilitat, ja no hi ha més temps ni lloc per més excuses.

En relació a la factura elèctrica, la Federació fa front comú amb altres federacions veïnals de Catalunya, pensen que aquest és un tema que s’ha d’abordar sí o sí, car afecta en el dia a dia amb preocupació i cal que es comenci a actuar.

La FAVT vol compartir una nota de premsa comú a totes les federacions veïnals de Catalunya, tot recordant que hom ha de lluitar pels nostres drets davant les grans empreses i capitals, massa pendents dels seus propis beneficis i no del bé col·lectiu.

Related Articles

Deixa un comentari