La 36a edició de Dansa al Centre Cultural segueix apostant per fer arribar la dansa a tota la ciutadania

No Comment

Dansa clàssica, contemporània, espanyola i diverses gales formen part d’una programació per tots els gustos que busca consolidar el suport del públic al Centre Cultural

La presentació de la nova temporada de dansa al Centre Cultural aposta per la ciutadania La presentació de la nova temporada de dansa aposta per la ciutadania.

La temporada de tardor de Dansa del Centre Cultural de Terrassa  es tanca assolint un dels seus majors reptes: fer arribar la cultura de la dansa al més gran nombre de públic possible. Amb un 94% d’ocupació, s’ha superat amb escreix l’assistència de la temporada passada.

A més a més, com a novetat, han inclòs el taller pedagògic “Exploradors de la dansa”, pensat per l’alumnat de primària de les escoles de la zona,  gràcies al qual  1.400 alumnes han pogut aproximar-se i descobrir el món de la dansa amb més profunditat,: han pogut veure que, darrere de l’espectacle  del dia que hi ha l’esdeveniment final, hi ha un munt de feina, assajos, disciplina i esforç que queden amagats davant de l’èxtasi de la posada en escena el dia de la funció.

La nova temporada de dansa que oferirà el Centre Cultural, segons les paraules de l’alcalde Alfredo Vega, pretene consolidar les temporades de dansa del Centre Cultural com a part dels esdeveniments que marquen l’agenda cultural de Terrassa, com també fan el Festival de Jazz, l’hoquei o la Fira Modernista, entre moltes d’altres. L’alcalde també va remarcar que la 36a edició és una iniciativa que va començar la Caixa de Terrassa i que ha continuat amb èxit any rere any el BBVA i va destacar l’excel·lent feina realitzada per Adrià Forners, actual director del Centre Cultural.

Aquesta temporada les activitats programades comencen al gener amb El Trencanous, interpretat pel Ballet de Catalunya, que forma part de la família de la dansa del Centre Cultural, per tancar el programa “Exploradors de la dansa”  amb dues funcions dirigides al públic familiar.

La IIa. edició de la Gala de Ballarins Catalans al món arribarà el mes de febrer després del gran èxit de la primera edició. A la Gala es conviden ballarins i ballarines del país que estan treballant en les principals cases de dansa d’arreu del món.

El mes de març porta dos espectacles de primer nivell, La Bella Dorment  de Txaikovski, interpretada pel Sant Petersburg Festival Ballet i El sombrero de tres picos, de Gregorio Martínez Sierra i Maria Lejárraga i el Bolero de Ravel, de la companyia d’Antonio Márquez, on aparcarem la dansa clàssica per deixar pas a l’espanyola.

L’abril torna a duplicar oferta i a repetir amb el nostre ballet de Catalunya que estrenarà La Ballarina de Picasso, de Remi Wortmeyer i la companyia de dansa contemporània de Víctor Ullate Ballet, celebrant els seus 30 anys de dansa, presentarà un homenatge al treball de la companyia.

La temporada de primavera es tancarà el mes de maig. Després del gran record que va deixar als espectadors i espectadores, es podrà tornar a gaudir de la Cia. Alley II amb tres peces: dues noves coreografies, Where There Are Tongues, Road to one, i la repetició de l’intens Breaking Point, de Renee I McDonald que, de ben segur, tornarà a deixar embadalit al públic amb les seves posades en escena.

El mes de setembre obre la temporada de tardor, on novament el Ballet de Catalunya, juntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, interpretaran la 5a i 7a Simfonies de Beethoven, amb una combinació de música i dansa en directe.

A l’octubre, Crea Dance Fundation, interpretarà el Rèquiem de Mozart on, a través d’un escenari invertit, es podrà veure de ben a prop la força i l’essència de l’obra des d’un punt de vista diferent.

Patricia Guerrero visitarà a principis de novembre el Centre Cultural per interpretar La Catedral, flamenc acompanyat per percussió, cant, llum i guitarra a través de l’última revelació d’aquest art. Dues setmanes després, tanca el mes la Gala l’American Ballet Theatre amb una constel·lació de ballarins i ballarines de la companyia.

I per acabar, i no per això menys important, el mes de desembre el Ballet de Georgia portarà Fuenteovejuna, una fusió del ball popular i la dansa clàssica.

Marta Bieto

Professora de Dansa

Related Articles

Deixa un comentari