El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental mostra el seu rebuig al projecte de línia elèctrica de Molt Alta Tensió Pierola – Rubí

No Comment

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental ha fet públic el seu rebuig a la línia MAT Pierola – Rubí. En una declaració conjunta les alcaldesses i alcaldes de la comarca han expressat el suport als municipis i comarques afectades per aquest projecte de MAT.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el seu Ple del passat 19 de novembre, va aprovar una moció per manifestar el rebuig al projecte i ha iniciat la contractació dels serveis de consultoria per a l’elaboració dels informes i documentació necessaris per a la  presentació de les al·legacions corresponents. El Consell ha obtingut suport de la Diputació de Barcelona per aquesta contractació.

Text íntegre de la Declaració d’Alcaldies del Vallès Occidental:

Declaració del Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental de rebuig al projecte de línia aèria de molt alta tensió

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental vol manifestar el rebuig i oposició a la construcció de la línia aèria elèctrica de MAT Pierola – Rubí proposada per Forestalia, inclosa en el projecte de les línies aèries elèctriques de molt alta tensió (MAT) elaborat pel Ministeri de Política Territorial. Així mateix, el Consell d’Alcaldies expressa el suport als municipis i comarques afectades per aquest projecte de MAT.

La MAT Pierola – Rubí és una proposta de projecte amb impactes en el paisatge, en el territori i la ciutadania, i en les activitats econòmiques tradicionals i els espais naturals i estratègics del territori. A la comarca el projecte afecta especialment els municipis de Castellbisbal, Rubí i Ullastrell. Aquests han manifestat el seu interès en que el territori actuï de forma conjunta en la presentació d’al·legacions de l’esmentat projecte així com també en la sol·licitud de demanda de suport econòmic a la Diputació de Barcelona per a l’elaboració dels informes i documentació tècnica i jurídica corresponent.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el seu Ple del passat 19 de novembre, va aprovar una moció per manifestar el rebuig al projecte i ha iniciat la contractació dels serveis de consultoria per a l’elaboració dels informes i documentació necessaris per a la presentació de les al·legacions corresponents 

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental manifesta que l’impuls de les energies renovables no es pot fer d’esquena al territori i, encara menys, no tenir en compte els valors paisatgístics, ni l’impacte social i de salut que suposarà aquest projecte. Es considera necessària una estratègia de planificació consensuada i coordinada amb el territori.

Aquest Consell d’Alcaldies reitera amb fermesa el seu compromís amb la transició energètica i els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, per un territori neutre en emissions el 2050.

Related Articles

Deixa un comentari