L’espai d’art Estudio Tigomigo acomiada el 2017 amb un homenatge al mític conte de Dickens.
23 artistes reinterpreten aquest clàssic des de la crítica, la llibertat i l’experimentació, des del 21 de desembre fins el 13 de gener.
Avui dijous 21 de desembre, a les 19 hores, s’inaugura a Tigomigo (carrer Viveret, 17) l’exposició Mr Ebenezer Scrooge. Es tracta alhora d’una experimentació i una petita mostra del que el director de l’Estudi Tigomigo, Paulo Cacais, vol que sigui la propera temporada de la galeria: “un espai de trobada, de risc, de propostes que no ens deixin indiferents”.
Les peces es podran veure a Tigomigo fins al 13 de gener. A més, es podran descobrir dia a dia a través del Facebook de l’espai d’art en un peculiar calendari d’advent on la xocolata és substituïda per escultura, collage, fotografia i instal·lacions.
Un discurs crític
Malgrat la total llibertat amb la qual han treballat els artistes i els diferents llenguatges utilitzats (fotografia, pintura, instal·lació, collage o art tèxtil, entre uns altres) l’exposició batega en harmonia. I és que la majoria d’artistes han apostat per una reinterpretació crítica i actual de la història de Dickens.
Ens rep a la sala una peça tèxtil d’Irene Pérez. L’artista ens convida a reflexionar sobre el pas del temps alhora que transitem físicament per una catifa en la qual es pot llegir: Past / Present /Yet to come.
Alfons Ferran Freixa també reflexiona sobre la volatilitat del temps amb una instal·lació suspesa en el sostre de la sala. L’artista convida als visitants a passejar sota els tres fantasmes del nadal permetent d’aquesta manera que ens convertim per un moment en el protagonista, Mr Ebenezer Scrooge.
Per exemple, Radio Zurich es va inspirar en el concepte de dobles oportunitats del conte per denunciar la hipocresia d’una societat que nega aquestes oportunitats als milers de refugiats que fugen de la gana i les guerres i que intenten arribar a Europa. El mateix concepte és també el centre de l’obra de Rat Soriano, que a través del seu Facebook ens convida a descobrir la història de l’Angie.
Cesc Fàbregas aporta la nota d’esperança amb una peça que evoca els moments de reunió familiar.
L’entrada a l’exposició és lliure i gratuïta.
Deixa un comentari