Qollunaka estrena ‘Cyr@no’ a la Sala Crespi aquest cap de setmana

1 Comment

L’adaptació de l’obra va a càrrec d’Òscar Garcia, qui també la protagonitza i codirigeix.


Aquest dissabte 21 de maig, a les 20 h, i diumenge 22 de maig a les 18 h, Qollunaka Grup de Teatre estrenarà «Cyr@no», adaptació d’Òscar Garcia de l’obra “Cyrano de Bergerac”, d’Edmond Rostand. El mateix Garcia protagonitza i codirigeix, juntament amb Ester Batlló. L’estrena està emmarcada dins del cicle de primavera de la Sala Crespi del Casal de Sant Pere.

«Ja fa molt de temps que era un somni particular molt anhelat. Passaven els anys i tenia clar que no podia esperar gaire més si la meva intenció era protagonitzar el paper jo mateix”, explica Òscar Garcia, autor, director i protagonista d’una obra que portaran a escena una dotzena d’actors. 

L’adaptació feta per Òscar Garcia trasllada l’acció a temps actuals i a una redacció de diari. Com explica el mateix autor: «una de les premisses que tenia clara -com totes les obres que fem a Qollunaka, des d’«Els Pastorets» a «Terra Baixa» i que s’ha convertit en empremta de la companyia- és que no repetiríem el que ja s’ha fet. És per això que vaig optar per fer un gir i oferir una versió actualitzada, que transcorre a l’època actual a la redacció del diari «Núvol». Que l’obra estigui ambientada en el món periodístic no és gratuït, trobo que és d’allò més adient i que casa perfectament amb la immediatesa de les notícies i amb una acció que transcorre a cavall de l’àmbit laboral i d’un conflicte armat, com el que, desgraciadament, estem vivint ara mateix al cor d’Europa».

Garcia afirma: «També ens feia il·lusió fer un clàssic que han portat a escena grans intèrprets i directors catalans i terrassencs, com Pep Pla, Rosa Cadafalch o Pere Arquillué. En aquest sentit, vull dir que la companyia ha incorporat noves cares, un conjunt de brillants intèrprets que se sumen al talent ja existent a Qollunaka, i que ens ha permès fer dos repartiments diferents de cara a girar l’obra arreu de Catalunya i més enllà».

D’aquest «Cyr@no» cal destacar-ne la complexitat tècnica, que inclou projeccions audiovisuals en directe, un recull de grans poesies catalanes de tots els temps fet per en Ferran Peiró, que acompanyaran les projeccions; així com una banda sonora creada i interpretada pel pianista i compositor Pol Oñate i elements coreogràfics, obra de la coreògrafa Anna Alcázar.

Fitxa artística:

Albert: Albert Prats i Eduard Garcia
Fricandó: Salva Roca i Carles Gutés
Rosaura: Elsa Llargués i Cori Muntada
Redactora: Ester Batlló
Cristià: Albert Puig i Jordi Ramos
Director: Jordi Serra i Jaume Ricart
Cyr@no: Òscar Garcia

Selecció poètica: Ferran Peiró

Interpretació de poesies: Josep Manel Martínez «Kazo», Susanna Palet, Ona Martínez, Cristian Ortiz, José Carlos Muñoz, Ángeles Cano, Francesc Falguera, Ferran Peiró, Montserrat Pallejà.

Fitxa tècnica:

Disseny i muntatge de vídeos: Lídia Hernández
Disseny i muntatge d’àudios: Ramon Alcaraz
Disseny d’il·luminació: Carles Gutés i Ramon Alcaraz
Composició i interpretació musical: Pol Oñate
Coreografia: Anna Alcázar
Disseny gràfic: Joan Carraminyana
Disseny escenogràfic: Ester Batlló i Òscar Garcia
Realització escenogràfica: Joan Martínez i Marcel Ochoa
Regidoria: Marina Segarra
Tècnics: Susanna Palet, Jordi Serra, Carles Gutés i Ramon Alcaraz
Maquillatge: Marina Segarra
Direcció: Ester Batlló i Òscar Garcia

Les entrades es poden adquirir a https://salacrespi.com

 

Related Articles

1 Comment

  1. Toni Ramos Bruquetas

    La obra est molt bona i als actors ancara millors

Deixa un comentari