Bau House presenta la seva programació per la Festa Major

No Comment

Com cada any el Bau House ha preparat tota una programació musical per celebrar la Festa Major de Terrassa, amb concerts cada dia. Tots els concerts són amb taquilla inversa exceptuant The invisiblemens, que és gratuït.

Divendres 29 de juny a les 22.30: concert de Cuero Viejo, banda veterana terrassenca de rock dur dels 60-70, composta per quatre músics que es van establir per separat, però contemporanis, grups i bandes amb els que van arribar a assolir diferents nivells d’èxit i experiències. Per exemple: Johnny and the Tigers, Ovnis, Los Sonámbulos, Los Singers, Tocar Madera, Stímula, Zambra o Axioma, entre d’altres.

Tants anys de camí i d’experiència els hi ha fet adquirir un so fidel a la proposta presentada. Excel·lents instrumentistes que es coneixen bé i de sempre. Són probablement el que hauria de ser un grup, que sap que hi serà allà, mentre durin les forces. Més enllà de res que tingui a veure amb l’essència, que els va portar durant dècades, a sentir la música com a forma de vida.

Fan versions dels grups esmentats. “Born to be wild“, “Cant get enough“, “Doctor, doctor”, “Highway star“, “Paranoid” o “Hair of the dog” per esmentar només algunes de les peces mítiques que tributen.

Escoltant aquells primers grups del món anglosaxó en els anys 60, 70 i que suposaven aire fresc per joves inquiets i amb ganes de rock. Van voler emular el que van rebre, a la seva manera.
Quan parlem d’influències clàssiques, ens referim a la Creedence Clearwater Revival, als Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, passant per Deep Purple, Chuck Berry, The Kinks, Ufo, Natzaret, Black Sabath, etc.

 

CUERO VIEJO
José Salmerón, guitarres,
Gabriel Soriano, veu i guitarra,
Fernando García, baix,
Juan Carlos Arévalo, bateria i percussions.

______________

Dissabte 30 de juny a les 22.00: concert d’Atenea Carter, presentació del projecte com a compositora de l’Atenea Carter. Noves cançons i algunes versions de neo Soul, jazz i R&B.

Atenea Carter és una cantant i compositora barcelonina que viu a Terrassa des de fa anys. Formada en el Taller de Músics i en l’escola Jam Session de Barcelona, la seva trajectòria musical està composta per diverses agrupacions de jazz i blues, fins que l’any 2010 llença la seva primera maqueta amb el duo Another Way juntament amb Mark Rock, fent així de compositora. Ara en 2018 ha llençat un nou projecte amb Atenea Carter & the Mighty Might, amb la forma i el fons de la música soul old school, on la seva energia i sensibilitat es reflecteixen.

ATENEA CARTER
Atenea Carter
, teclat i veu,
Pep Coca, contrabaixista,
Rai Castells, guitarrista,
Oriol Cot, bateria.

_________________

Diumenge 1 de juliol a les 12.30: Vermut musical amb De la Carmela, projecte que neix en el 2014 presentant-se amb força en el panorama musical barceloní amb un espectacle càlid i proper a cada trobada.

Queralt Lahoz, vocalista i compositora de Pokas Luzes, cantant en la companyia flamenca Els Mulero i vocalista en la Latin Band Hits the town amb els seus melismes i el toc inconfusible de Daniel Feliços guitarrista, compositor i cantant del grup D’Callao s’uneixen per construir un veritable duo tribut a l’elegància i la bellesa. De forma artesanal, recuperen cançons d’intèrprets tan dispars com a Mercès Insulsa, La Lupe, Atahualpa Yupanky, Roberto Grela, Héctor Lavoe o Violeta Parra. En els seus concerts es forja el cant a la pena, a la lluita i a l’alegria.Les arrels del seu so s’alimenten del Jazz, el Bolero, el Flamenc i el So.

El trajecte artístic de De la Carmela és breu però intens. A través de més de 300 concerts realitzats durant 3 anys han pogut recórrer infinitat de sales de mitjà i gran aforament a Catalunya i Espanya (Sala Bikini, Salamandra, Nova Jazz Cava, Cochera Cabaret, Bau House…)
Han trepitjat escenaris de diferents festivals com “BioRitme Festival”, “Festival Caraoculta“, “El Fresc” o “MuzzicaFest“. A més han participat en diferents xarxes de teatre com la d’Andalusia “Enrédate“.

DE LA CARMELA
Queralt Lahoz, veu
Daniel Feliços, guitarra.
____________

Diumenge 1 de juliol a les 19.30: concert amb The invisiblemens, trio que s’expressa en format acústic, a on perdura la genètica d’antigues bandes i trajectòries d’un temps en què el rock’n’roll, ha sigut l’inseparable vincle dels camarades d’una generació.

Perquè ells entenen la música per viure-la entre col·legues i perquè la vida és amistat, no són únicament cançó d’autor, son rock, també blues, americana, flamenc… Eclecticisme que busca l’originalitat, com a element que importa i com a element que s’aproximi al surrealisme.

Fills de mil batalles, d’influències de la Velvet als Stones, de carreteres secundàries. R’n’R elegant, amable, natural, gens artificial. També cru, transparent, visceral, amb l’energia emocional dels temes propis, però que també s’apodera de texts i versions posant la personalitat d’ells tres. Lletres íntimes, texts cuidats, paraules lliures que ens parlen de com viure, de turbulències, d’amor, de ressaques. Música per ànimes sensibles, per riure o plorar.

És per això que han fet un disc tranquil, de sons plens de matisos, acústic gruixut, gens despullat. Un treball d’arranjaments consentits i cançons amb un gran contingut d’imatges, com si es tractés d’un treball fotogràfic.

THE INVISIBLEMENS

Xavi Corral, veu principal,
Toni Grau Surinyac, guitarra i veu,
Toni Grau Junyent, guitarra i veu

Related Articles

Deixa un comentari