Blacktucada, una batucada egarenca amb estil propi

No Comment
El grup de percussionistes egarencs amateurs Blacktucada.

A Terrassa gaudim d’una gran diversitat de música de tots els estils; des de grups de Rock, Pop, Jazz, Flamenc, fins a grups tradicionals de percussió (diables) i grups de percussió moderna (batucades), on ens centrarem en aquest article.

La batucada és una música afrobrasilera que es caracteritza per l’ús d’instruments de percussió. Els orígens de les batucades es remunten al continent africà, on en l’antiguitat era freqüent que les persones es reunissin al voltant de tambors per cantar i ballar.

Cada país va adoptar la seva forma d’entendre aquest tipus de percussió i a Brasil va evolucionar en forma de batucada. La Batucada és interpretada en grup, generalment durant la celebració del carnestoltes amb l’objectiu de divertir-se, ballar i animar la festa.

Aquesta forma de fer música i dansa s’ha exportat amb els matisos característics de cada cultura. De Brasil al Món!
Des de fa uns anys, en el nostre territori, hem adoptat i interpretat a la nostra manera aquests ritmes brasilers i els hem incorporat en les nostres festivitats; com poden ser carnestoltes, rues de festa major o fins i tot en les cavalcades de Nadal.


D’aquestes ganes de fer gaudir a la gent i de passar-s’ho bé amb la percussió neix Blacktucada, un grup de percussionistes egarencs amateurs, que des de fa 6 anys omplen de ritme els nostres carrers. La seva evolució musical ha anat creixent des dels seus inicis i en poc temps han estat guardonats amb diferents premis:

El 2017 van ser el Grup Revelació de l’XI Concurs Barcelona Percussió.

El maig de 2018 van quedar tercers en el V concurs As de Repiques de Vilassar de Mar.

El juny de 2018 van guanyar el 2n premi en el concurs organitzat per Diables Rojos a Sant Feliu de Llobregat.

I el 6 d’octubre passat van quedar primers en el IX concurs de L’Hospitalet de Llobregat, La Kabronada Musical.
La trajectòria de Blacktucada parla per si sola; es tracta d’un grup que evoluciona i creix musicalment cada vegada més. Consta de gairebé 40 percussionistes en el seu format de rua, amb l’afegit d’una altra batucada infantil impregnada d’energia i il·lusió. En definitiva, es tracta d’una gran família que persegueix un únic objectiu: passar-ho bé i gaudir tocant.

En el seu recorregut musical han animat amb el seu espectacle de percussió tant en curses d’atletisme, festes majors, esdeveniments esportius i esdeveniments solidaris de la ciutat de Terrassa, per exemple donant suport al càncer infantil a la campanya “posa’t al seu cap” de la mà de Susana Zaguirre i Juan Antonio Villar, fins a la captació de donants de sang que els bombers egarencs organitzen cada any.

Feina intensa i una infinitat d’assajos fa pensar que qualsevol persona pugui assolir els objectius, il·lusions o metes que es proposi. A més, el dissabte 24 de novembre a les 20.00 hores, a la Plaça Vella i celebrant el XXV aniversari del grup de diables Balrogs, participaran en una performance en conjunt Balrogs – Blacktucada que s’anomenarà “RESURRECTION, la ceguesa de no veure allò que la innocència il·lumina …”. L’espectacle està basat en la mitologia catalana. La plaça s’omplirà de foc, percussió, dansa, emoció i participaran una trentena d’egarencs que no deixarà indiferent a cap espectador que s’apropi a veure-ho. La representació és gratuïta i apta per a tota la família.

David de la Blanca

Related Articles

Deixa un comentari