Castellers de Terrassa, nova direcció, per continuar amb un projecte d’èxit

No Comment

El dissabte dia 21, al Local Social de la colla, al Carrer Pasteur, davant de 125 castelleres i castellers i socis col·laboradors de Castellers de Terrassa, es van reunir amb motiu de la celebració de l’Assemblea General Ordinària Anual, on entre altres aspectes, van triar la seva Junta Directiva i Comissió Tècnica per la nova temporada.

Assemblea dels Castellers al local de la colla, carrer Pasteur. Foto CdT Assemblea dels Castellers al local de la colla, carrer Pasteur. Foto CdT

Amb una participació de 125 castellers, de les més altes que es recorda, 92 vots a favor, 22 en contra, 4 en blanc i 7 abstencions, es va aprovar el nou projecte de Castellers de Terrassa, encapçalat per Ilde Rojas, com a President de la Junta Directiva, i en Joan Enric Pujol com a Cap de de la Comissió Tècnica. Tots dos són persones amb coneixement de la realitat de la colla, que anteriorment, tot i la seva joventut, ja havien ostentat càrrecs de responsabilitat dintre de Castellers de Terrassa, i també posseeixen un bon coneixement de la realitat cultural i social de la nostra ciutat. A més, encapçalen un equip que combina experiència i joventut. El nou òrgan de govern, compta amb la presencia, entre d’altres, de quatre expresidents i quatre excaps de colla.

Aquest projecte buscarà consolidar i potenciar la feina feta, durant tres anys, per l’anterior equip de govern, i que girava entorn de tres eixos principals: castells, economia i massa social; que ha portat a assolir una de les millors temporades castellers tant a nivell social, com de castells de la història de la colla. Òbviament aportarà una nova òptica, més fresca i renovada, per intentar resoldre aquelles mancances i aquells objectius que han quedat pendents fins al moment actual, aportant noves iniciatives a nivell social i tècnic, que permetin assolir nous objectius i superar els nous desafiaments que se li proposen a la colla en un futur a mig termini.

A diferència d’altres colles (com és el cas de l’altra formació local, els Minyons), els de la camisa blauturquesa fan una proposta conjunta de juntes directiva i tècnica, tot considerant que és millor i pot donar més coherència i consistència el fet de ser un equip amb un projecte pensat i fet junts. De fet, això és una exigència estatutària i el nou president, Ilde Rojas, ho defensa: «crec que és millor per fer pinya aquí també».

El projecte, a més, es planteja amb una perspectiva de 4 anys, o sigui pensant en el llarg termini. És el mateix Ilde qui explica que encaren el proper cicle en millors condicions i amb fites més importants. «Volem que Terrassa sàpiga que a la ciutat hi ha dues colles amb nivell, fortes i potents», afirma el nou president.

No anuncien, però, cap castell en concret, «planifiquem treball amb tota la gama», explica el també nou cap de colla, Joan Enric Pujol, «volem anar consolidant, poc a poc, avançant a partir de peces ben assolides». Això vol dir, al menys «garantir l’estructura bàsica per castells de 9, encara que potser no els fem, però deixar-ho preparat com a mínim».

La confiança que mostren els nous responsables es basa en l’experiència de participació i creixement viscuda en els darrers anys, així com en la força i joventut del nou equip i de la colla en general, que com s’ha dit segueix comptant amb la veterania i bon fer acumulats.

El resum de l’òrgan de govern, donat que cada àrea te un equip de col·laboradors més ampli al darrera, queda composat de la següent manera:

Junta Directiva

Presidència: Ildefons Rojas

Àrea de presidència: Jordi Pons i Miquel Nieto

Tresoreria: Gemma Prous

Secretaria: Àurea Pinillos

Vocalia d’internes: Cristina Chico i Mónica Gimenez

Comunicació: Miquel Álvarez i Carles Bistué

Comissió Tècnica

Cap de colla: Joan Enric Pujol

Segon cap de colla: Eduard Portella

Equip de canalla: Víctor Muñoz, Kimberly Sánchez, Emili Cortés

Equip de troncs: Raül Gràcia

Equip de pinyes: Arnau Alcalà, Gerard Català

Equip de folres: Xavier Nouvilas, Rafael Català

Preparant del pilar a la mitja marató. Foto CdT Preparant del pilar a la mitja marató. Foto CdT

L’endemà, diumenge, Castellers de Terrassa va col·laborar amb la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles de la nostra ciutat, com ve sent tradicional. Van donar la sortida a la mitja Marató amb dos pilars de quatre, i posteriorment la canalla de la colla, va participar i recórrer la distància de la Santi Centelles. Finalment, i just abans de l’entrega de premis es va fer el tres de set i el quatre de set, i un pilar de cinc, en honor als guanyadors i participants de la Mitja Marató i de la Cursa Santi Centelles. Tant la assistència de castellers a aquesta primera actuació, com la seguretat mostrada en les construccions que la colla va completar, continuen convidant a l’optimisme i presagien molt bones sensacions per a la nova temporada castellera, prosseguint amb les bones sensacions, els bons resultats i el bon camí que la colla va viure la temporada passada.

Related Articles

Deixa un comentari