Cinema i pintura en el cicle del mes d’abril de Videodrome

No Comment

Des de Videodrome, celebren l’arribada de la primavera amb un nou cicle de cinema. Per això, durant aquest mes, es projectaran quatre films de bon cinema dedicat al món de la pintura, “una pinzellada de tots els colors i estils, de pintores i pintors, de vides bohèmies, colors saturats i sepultures artístiques”. Les cites, cada dimecres a l’Ateneu Candela, a través de les biografies cinematogràfiques d’alguns grans artistes del segle XX.

Dimecres 4 s’inaugura amb el film “DOWNTOWN 81” (Edo Bertoglio, 1981), un documental ficcionat sobre un dia a la vida del jove artista Jean Michel Basquiat, que necessita diners per recuperar la vivenda d’on ha estat desallotjat. El mateix Basquiat protagonitza aquest retrat sobre subcultura del post-punk a Manhattan.

Dimecres 11 es projectarà el film d’animació japonesa “MISS HOKUSAI” (Keichi Hara, 2015) que està ambientat a Tòquio l’any 1814. La cinta ens presenta a un pintor de 50 anys, Tetsuzo, avançat a la seva època, i com la seva tercera filla ha heretat el seu talent i com molts cops pinta en lloc del seu pare sense rebre cap reconeixement.

Dimecres 18 arribarà el torn del documental “LEONORA CARRINGTON, EL JUEGO SURREALISTA” (Javier-Martin Dominguez, 2012). La història d’una de les últimes pintores surrealistes que ens va deixar el 2011. De com aquesta pintora d’origen britànic desenvolupa el seu art a Mèxic i acaba a un manicomi de Santander.

Dimecres 25 es tancarà el cicle amb la premiada “GOYA EN BURDEOS” (Carlos Saura, 1999) on Francisco Raval dóna vida al pintor Goya durant els seus últims dies exiliat a Burdeos al costat de la seva última amant. L’artista fa un repàs dels seus fantasmes del passat que acabarà pintant en un estat febril i crepuscular.

Related Articles

Deixa un comentari