El cicle de concerts Simfònics a Terrassa portarà 5 nous espectacles de la mà de l’Orquestra Simfònica del Vallès

No Comment

Aquest matí s’ha presentat la programació de la 4a temporada del cicle que inclourà obres simfonico-corals i obres simfòniques, col·laboracions amb formacions del territori, música de cinema i una proposta amb els actors Joan i Roger Pera, que actuaran plegats sobre el mateix escenari per primera vegada.

Enguany el cicle està format per 5 concerts. El primer serà el dissabte 24 de novembre i porta per títol Una galàxia de músiques i es farà amb la col·laboració d’Iván Morales, autor del guió i Rubén Gimeno a la direcció. A través d’una història emotiva entre un pare i el seu fill, aniran sonant diverses bandes sonores del cinema de ciència-ficció dividides en dues parts: pel·lícules de ciència-ficció que versen sobre futurs imaginats pel planeta i l’espai exterior i els superherois. Algunes de les peces que es podran escoltar són: Superman o Jurassic Park, de John Williams, Fahrenheit 451, de Bernard Herrmann o Blade Runner de Vangelis.

Cartell del primer concert del cicle: Una galàxia de músiques, dedicat a la música del cinema de ciència ficció.

El dimecres 26 de desembre es podrà veure el segon concert del cicle sota el títol Festival de valsos i danses. L’Orquestra estarà acompanyada aquesta vegada per la mezzosoprano Anna Alàs i Jové i dirigida per Diego M. Etxebarría. S’interpretaran peces com L’Habanera de Carmen de George Bizet, el Danubi blau op.314 de Strauss o la peça Floreix l’ametller, d’Eduard Toldrà.

El tercer concert tindrà lloc el dia 1 de febrer del pròxim 2019 i portarà per títol El piano de Rachmàninov. En aquesta ocasió, l’Orquesta estarà acompanyada pel Guanyador del premi Ricard Vinyes 2018 de piano, Nikolai Kuznesov i dirigida per Lucas Macías. S’hi podran escoltar l’Stanza de Josep M. Guix i el Concert per a piano núm.2 op.28 de Serguei Rachmàninov. A més a més, en aquesta ocasió, el públic podrà escollir una tercera obra simfònica d’un seguit de músics consagrats.

Roger i Joan Pera, sota el nom de Papà Mozart, formaran part del quart concert del cicle que tindrà lloc el dia 22 de març. L’espectacle tractarà la relació epistolar entre Wolfgang Amadeus Mozart i el seu pare Leopold Mozart, personatges interpretats pels actors Roger i Joan Pera. Aquest concert suposarà la primera posada en escena de pare i fill en el món teatral. L’Orquestra estarà dirigida en aquesta ocasió per Rubén Gimeno, el director d’escena serà Miquel Gorriz i el guió anirà a càrrec del director teatral Sergi Belbel.

El concert que tancarà la 4a edició del cicle serà el Rèquiem de Fauré i Rutter. Sota la direcció de Xavier Puig, s’ajuntaran el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor Montserrat Terrassa i l’Agrupació Coral Matadepera, a més d’una soprano per interpretar els dos rèquiems d’aquests brillants compositors.

 

 

Related Articles

Deixa un comentari