El Cinema Catalunya celebra 20 anys de sessions de La Filmoteca amb la projecció de Casablanca en format de 35mm

No Comment

Les pel·lícules passaran a fer-se, a partir d’ara, els dijous a la nit enlloc del dimecres a la tarda, amb títols de referència en versió original subtitulada Les sessions de La Filmoteca compleixen 20 anys al Cinema Catalunya i, per celebrar-ho, la sala del carrer Sant Pere projectarà Casablanca aquest dijous, 28 de setembre, a les 21.30h. El clàssic es podrà veure en format de 35mm, fet que brindarà al públic una de les poques oportunitats per tornar a gaudir del setè art amb projector analògic i cinta de cel·luloide. D’aquesta manera, la romàntica història protagonitzada per Humphrey Bogart i Ingrid Bergman, obrirà una nova temporada de sessions, que a partir d’ara es programaran els dijous a la nit, enlloc dels dimecres a la tarda.

La nova temporada, impulsada com fins ara de manera conjunta amb La Filmoteca de Catalunya, proposa una programació definida cada 4 mesos. Això significa que ja es coneixen quines seran les pel·lícules que es projectaran, cada mes, fins a finals d’any. Coincidint amb la celebració de la marató de «Les 12h Fantàstiques», la proposta d’octubre serà Jurassic Park. Concretament es farà el dijous 26 d’octubre, en horari excepcional a les 7h de la tarda, per adaptar-lo també al públic familiar. Els dinosaures dirigits per Steven Spielberg el 1993 van marcar un abans i un després en el món de les tècniques visuals i els efectes especials. La producció celebra ara el seu 30è aniversari amb una edició remasteritzada en 4K.

La següent sessió de La Filmoteca proposarà una pel·lícula contemporània, obra d’un dels directors més admirats dels nostres temps. Malditos Bastardos, de Quentin Tarantino, es podrà veure el dijous 16 de novembre, a partir de les 21.30h. El film refà la història de la 2a Guerra Mundial, amb interpretacions del tot memorables. Finalment, l’última proposta de l’any serà Trainspotting (Danny Boyle, 1996). La icònica pel·lícula dels anys 90, retrat social de la joventut britànica, es projectarà el dijous 21 de desembre també en versió original subtitulada en castellà (VOSE), igual que en la resta de sessions de La Filmoteca.

Unes sessions que pretenen recuperar diversos films icònics, que han estat rellevants dins la història del cinema, a través del seu visionat a la gran pantalla. Amb el canvi de dia, les entrades passen a tenir un preu de 4,2 euros, coincidint amb el descompte del Dia de l’Espectador. Tota la informació sobre les sessions de La Filmoteca i la compra on-line de tiquets es pot trobar al web www.cinemacatalunya.cat.

Nova campanya de La Festa del Cinema

Un cop més, el Cinema Catalunya s’adhereix a la campanya impulsada a nivell estatal pel Ministeri de Cultura, juntament amb les federacions d’exhibidors i distribuïdors. Tant el dimecres 4 com el dijous 5 d’octubre se celebrarà la 21 a edició de La Festa del Cinema, amb totes les entrades a un preu únic de 3,5 euros. Com a novetat, aquest any no farà falta acreditar-se a la web de la iniciativa. Entre l’oferta cinematogràfica d’aquella setmana, el Cinema Catalunya programarà l’estrena de Golpe de suerte, la nova pel·lícula de Woody Allen.

Per a més informació, podeu trobar-nos a: cinemacatalunya@terrassa.cat / 609987760

Related Articles

Deixa un comentari