El consultori musical de Doctor Prats a Terrassa

No Comment
Foto: Cedida Foto: Cedida

El consultori de Doctor Prats arriba aquest 2015 amb la Festa Fusió! Passa per la consulta i ells et receptaran la millor nit per curar tots els mals. Els medicaments musicals de Doctor Prats inclouen comprimits de reggaeska, balcànic, mestissatge i rock a parts iguals.

Les autoritats sanitàries adverteixen que ballar Doctor Prats pot provocar el desgast de la sola de les sabates així com dislocació de la pelvis. Resultat: felicitat absoluta.

En cas d’avorriment pots acudir a la consulta formada per:

Josep Jaume Rey (guitarra)

Miki Santamaria (baix)

Oriol Cors (bateria i cors)

Mark-e Riera (veu i guitarra)

Víctor Martínez (teclats)

Guillem Boltó (trombó i cors)

Ramon Figueras (trompeta i cors) 

Doctor Prats neix a finals del 2014. Anem a conèixer-los a ells i al projecte:

– Com us vas iniciar en el món de la música? Quina és, o era, la vostra motivació?

La majoria de nosaltres vam començar en la controvertida etapa de l’adolescència, gairebé en tots els casos vam comprar una guitarra barata per imitar els acords dels nostres grups preferits. La motivació principal era treure aquella cançó que ens costava tant i poder-la ensenyar a la resta amb gran orgull la setmana següent.


– Com es crear el projecte “Doctor Prats” Com ha anat evolucionant al llarg del temps?

El projecte “Doctor Prats” pràcticament és un nadó acabat de néixer. Varis de nosaltres havíem compartit moltes experiències musicals comunes i vam decidir reunir-nos per construir aquest projecte. Ens feia molta il·lusió tenir un projecte en comú i vam decidir fer música sense cap prejudici , passar-ho bé i riure. A més, a part del projecte musical volem investigar més la part audiovisual. Estem recollint idees pels vídeos i bogeries vàries.


– Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per promocionar-vos? Teniu en ment gravar un disc? Com es planteja i quan sortirà?

Per promocionar-nos tenim la sort de comptar amb el millor mitjà de comunicació de la història de la humanitat: Internet! Bàsicament ens promocionarem per la xarxa utilitzant totes les eines que ens brinda. Acabem de treure el nostre primer disc titulat “Patates amb peix” que, de la mateixa manera que “Doctor Prats”, és un altre redoble de bateria.


– Com us veieu dintre del panorama de la música catalana?

Doncs de moment no ens hem plantejat com podríem encabir-nos en el panorama actual. El que sí és veritat és que, en aquest moment, el panorama es podria catalogar d’excel·lent. Hi ha moltíssimes bandes extremadament interessants de tots els estils, i el més important, cada cop la gent escolta música catalana sense complexos.


– Com definiríeu la vostra música?

Nosaltres diem que fem Festa Fusió. Seria gairebé una paròdia sobre el concepte de les etiquetes. La veritat és que en aquest disc hem fet el que teníem ganes de tocar, i tant podia ser un reggae com arrencar-se amb una ranxera.


– Com us plantegeu la gira?

La idea era fer un disc per penjar a internet i, de mica en mica, anar fent vídeos divertits sense cap pretensió. Després 3 setmanes de crear la pàgina de Facebook les coses estan agafant una dimensió que no ens esperàvem i, de fet, ara mateix estem començant a tancar concerts per aquest estiu vinent. I això encara ens fa més il·lusió.
Ara hem començat a treballar el directe. Ens agradaria construir un espectacle que vagi una mica més enllà, però ara mateix encara ho estem preparant.

– Quines són les vostres influències musicals?

Aquest és un grup curiós en aquest aspecte perquè tots els components escoltem tot tipus de música. Estem enganxats a qualsevol projecte sense que depengui de l’estil sinó de la qualitat.


– Quina és la teva última descoberta musical emergent?

Actualment, la qualitat dels projectes és enorme, sobretot a Catalunya. Destacaríem a Zoo, un grup que acaba d’aparèixer i que té moltíssim a explicar, molt interessant.

– Un lloc on us agradaria tocar?

Un lloc que ens faria moltíssima il·lusió és a casa, a Terrassa.


– Què aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?

Segurament un bon consell és “parar per continuar”. La música és molt absorbent i quan comences a treballar en la composició, gravar, assajar, etc. Moltes vegades es perd la perspectiva del que s’està fent. És importantíssim la visió general del que es fa, respirar. També, esforç, esforç i esforç, ningú regala res.

– Què és el que us apassiona de la música?

Totes les seves vessants, tant la composició, producció, execució… tot té la seva gràcia.

Marina Sabaté i Xavi Martí

Related Articles

Deixa un comentari