El Grup d’Opinió dels Amics de les Arts presenta el cicle «Història en femení»

No Comment

El Grup d’Opinió dels Amics de les Arts en col·laboració amb el col·lectiu feminista Rudes Rebels presenten «Història en femení», un cicle dividit en dues jornades que giren al voltant de les anomenades Mujeres Libres i altres dones anarquistes.

La primera jornada del cicle tindrà lloc el proper dimecres dia 8 i es centrarà en la projecció de «Indomables, una historia de Mujeres Libres», un documental que intenta explicar qui eren les dones que integraven aquesta organització que tenia com a objectiu «preparar a les dones per a poder participar en primera persona en la revolució llibertària». El documental també vol esbrinar quin era el seu plantejament polític i com van desenvolupar la seva tasca. La dinamització posterior a la projecció del documental anirà a càrrec de la Rosalía Molina del col·lectiu de dones llibertaries de la CGT.

Durant la segona jornada del cicle, que tindrà lloc el dia 22 d’aquest mes, la historiadora Laura Vicente farà una breu història del feminisme llibertari a l’estat Espanyol. Vicente, doctora en història i especialista en història social i història de la dona serà l’encarregada de fer aquesta cronologia que començarà per les socialistes utòpiques i arribarà fins als grups que es declaraven anarcofeministes durant la Transició.

Cartell del cicle "Història en Femení"
Cartell del cicle “Història en Femení”

Related Articles

Deixa un comentari