Els Minyons es tornen a superar a Girona amb la millor actuació de la seva història

No Comment

A la Plaça del Vi hi van completar el 3d10fm, el 5d9f, el 2d9fm i el pd8fm

El 3d10fm de Minyons a Girona, 25 octubre 2015 El 3d10fm de Minyons a Girona, 25 octubre 2015

El passat diumenge, la Colla Castellera Minyons de Terrassa es va desplaçar a Girona, per actuar-hi en el marc de les Fires de Sant Narcís. Com és habitual, la Plaça del Vi és una de les cites més importants del calendari dels Minyons, on van desplaçar-hi nombroses camises per fer-hi grans castells. A la diada, que començava a les 11.30h, els acompanyaven els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt, els amfitrions.

Després dels pilars caminants d’entrada a plaça, els de la camisa malva van obrir l’actuació descarregant el tercer 3d10fm de la temporada (quart descarregat en un any natural, més un de carregat a la seva diada de l’any passat). L’execució del colós de deu pisos va ser brillant i impecable, ràpida i mantenint-hi les mides en tot moment. Després de l’eufòria d’aquest inici espectacular d’actuació, els Minyons es disposaven a intentar per primera vegada a la seva historia el 2d8 sense folre. L’estructura, però, va quedar lluny de carregar-se, ja que una estrebada al moment en que l’aixecador s’estava col·locant va deixar en intent aquesta construcció. Lluny d’afeblir-se, els egarencs van continuar l’actuació amb un 5d9f , el cinquè de la temporada, que va descarregar-se amb ofici. En la temporada que els Minyons mostren que tenen un millor

domini de l’estructura del cinc folrat, van aprofitar l’empenta per encarar un final d’actuació que encara els exigia molta corda: en tercera ronda, arribaria el sisè 2d9fm descarregat de l’any, per seguir, en ronda de pilars, amb el pd8fm, que tornaven a descarregar més de tres mesos després. L’execució de l’espadat va ser minuciosa i la descarregada va donar mostres del bon treball que hi fan els del carrer teatre als assajos.

Aquesta actuació va convertir-se en la millor de la història dels Minyons, demostrant que arriben millor de forma que mai a aquest final de temporada. Com a dada significativa, amb els quatre castells descarregats diumenge, els de Terrassa ja porten 500 castells del 3d9f en amunt (contant-hi el 9d8 i sense contar el pd7f), dels quals n’han descarregat 425 i n’han carregat 75.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari