Els vitralls de Vila-Grau a la Sagrada Família s’exposen al Centre Cultural Terrassa

No Comment
Mostra dels vitralls a una de les sales del Centre Cultural Terrassa. Foto: cedida Mostra dels vitralls a una de les sales del Centre Cultural Terrassa. Foto: cedida

 

Avui dijous, 9 d’abril (19:30h, Centre Cultural Terrassa) s’inaugurarà l’exposició “Els colors de la llum. Vitralls de Vila-Grau a la Sagrada Família” i comptarà amb una visita guiada per part del mestre vitraller Vila-Grau, encarregat de crear els vitralls que conformen el ‘temple de la llum i el color’.

Aquesta mostra, comissariada per Antoni Vila Delclòs i produïda pel Temple Expiatori de la Sagrada Família, explica d’una forma molt visual i didàctica el treball del mestre Vila-Grau tot fent un recorregut per les diferents etapes del projecte: des del primer esbós passant per la tasca artesana de tallar el vidre i emplomar-lo, fins al procés d’instal·lació en els grans finestrals del temple d’acord amb el projecte ideat per Gaudí.

A més, a la mostra també trobarem un espai dedicat a l’espai de treball i les eines que envolten al mestre vitraller endinsant-nos en el procés de creació del vitrall: el tallat, l’emplomat, la fixació dels vidres… i, durant la visita guiada, l’artista ens explicarà el perquè s’han escollit uns colors i unes textures concretes i en què s’ha basat a l’hora de col·locar els vitralls d’una determinada manera.

Tot  aprofundint en el procés més artístic d’interrelació de Vila-Grau amb l’arquitectura de Gaudí, gaudirem del resultat de plasmar a través dels colors i les textures del vidre el dibuix i la simbologia de Gaudí, un moment importantíssim per la impossibilitat de reflectir els matisos que sí ofereix la pintura i que en el vidre s’ha de traduir en una limitada gamma de colors i textures. D’aquesta manera, podrem observar com l’artista s’esplaia amb el color i el ritme dels ploms per crear una atmosfera de reflexió, de sensacions i d’espiritualitat.

El visitant participarà d’un joc de colors per la llum que travessen els vidres exposats i entra en contacte amb materials que, de no ser exposats en aquesta mostra, serien impossible de percebre i tocar a causa de l’alçada al que estan col·locats.

Els horaris d’exposició són de dilluns a dissabte, de 16 a 21 h. Diumenges i festius obert els dies de funció. L’entrada és lliure.

Related Articles

Deixa un comentari