Èxit rotund de la 1a Fira del llibre en català a Terrassa

No Comment


Aquest dissabte dia 7 d’octubre el Consell Local de la República de Terrassa ha organitzat la 1a Fira del Llibre en Català a Terrassa amb el suport de diverses entitats de la ciutat i de l’ajuntament de Terrassa. Milers de persones van passejar durant tot el dissabte pel Raval de Montserrat visitant les 23 parades que es van instal·lar amb llibreries, editorials i entitats culturals de la ciutat. També hi van participar com convidades a la Fira dues entitats de la Catalunya del Nord (Can Lluís de Prats de Molló i Editorial Trabucaire de Perpinyà).

Durant tota la jornada més de 50 autors i autores de Terrassa van participar de la Fira signant llibres en les diferents parades de les llibreries i editorials. La Fira també va comptar amb activitats complementàries amb un gran èxit de públic. A l’atri de l’ajuntament es va fer la inauguració per part de l’escriptora Sílvia Alcàntara i en Joan Ferrer com a coordinador del Consell Local de la República. L’escriptora que va néixer a Puig-Reig i està establerta a Terrassa des de fa molts anys va fer un discurs emotiu en defensa de la llengua i de la cultura catalana i de com s’ha de construir un país. En aquest sentit, va reblar que “la millor forma de servir al teu país és fer ben feta feina del dia a dia, cadascú la seva”.

Durant el matí es va realitzar un conte-contes per a la mainada a càrrec de Montse Freixa, posteriorment un Tastet de glosa, a càrrec de Terrassa Glossa i la Xemeneia, i un Tast de literatura terrassenca, presentat per Jaume Aulet amb lectura de poemes per part de Marisa Josa i Òscar Intente.

A la tarda es van dur a terme activitats complementàries a la Casa de l’Esport. La casa es va omplir per escoltar una taula rodona titulada Parlem amb traductores del coreà, japonès i xinès, on Mihwa Jo Joeng, Marina Borràs i Mereia Vargas van explicar les seves experiències en la traducció al català d’obres escrites en les citades llengües orientals.
Posteriorment, Elisabet Serra va impartir una conferència sobre Lectura fàcil: tothom pot llegir i entendre-ho, remarcant la importància d’adaptar els textos a un tipus de lectura fàcil que permetin que els nens i joves amb dificultats puguin accedir a la lectura i tenir un millor aprenentatge.

Després de l’èxit d’aquesta primera edició els organitzadors ja pensen a donar continuïtat a la Fira, normalitzant el que ha de ser viure en català a la nostra ciutat. Amb aquesta 1a Fira de Llibre en Català a Terrassa el Consell Local de la República tanca vuit dies trepidants on ha organitzat tres activitats de diversa índole social, política i cultural amb una gran afluència de públic. El dissabte 30 de setembre va organitzar a la plaça del Progrés la commemoració dels sis anys del primer d’octubre a Terrassa (conjuntament amb l’ANC TxI i Òmnium), el dijous dia 5 una conferència amb l’advocada la Isabel Elbal sobre L’Estratègia Jurídica de l’exili català: situació actual, reptes i oportunitats, i finalment, aquest dissabte dia 7, la 1a Fira del Llibre en Català a Terrassa. «Continuarà», asseguren des de l’entitat.

Related Articles

Deixa un comentari