Festa de cloenda dels cursos de formació musical dels Bucs Baumann

No Comment

Aquest divendres a les 7 tarda, festa de cloenda dels cursos de formació musical dels Bucs Baumann al pati del BauHouse amb diverses demostracions dels alumnes de guitarra acústica, bateria, baix i cant.

Bucs Baumann Marta Riba (professora de cant) i el David Garcia (guitarra acústica)

Es tracta d’un acte gratuït i obert a tothom on els alumnes i professors interpretaran tastets musicals a partir dels continguts adquirits durant els tallers. Estarà presentat per un membre d’Indirecte que explicarà com s’ha desenvolupat cada taller i a continuació s’aniran succeint les actuacions dels alumnes. El professor explicarà prèviament i de forma breu la feina feta durant el curs.

Els Bucs Baumann pertanyen al Servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa i són gestionats des del març de 2013 per l’Associació per la Promoció Cultural Indirecte.

De març a juliol l’Associació per la Promoció Cultural Indirecte ha programat un total de 6 tallers de formació musical.
Els cursos han estat de guitarra acústica (2 horaris), flamenca, baix, bateria, cant. Tots ells són d’iniciació i a partir de 16 anys sense limitació d’edat. En total hi han participat 30 alumnes que han cursat 110 hores lectives. Fins a 7 professors, tots terrassencs, hi han pres part d’algun d’aquests tallers de formació.

Des de fa més de 6 anys els Bucs Baumann ofereixen aquesta formació en forma de tallers i cursos de curta durada. L’objectiu és fomentar l’estimulació musical, buscar l’interès per algun instrument o per la creació musical, prendre un primer contacte amb l’instrument, donar eines i tècniques bàsiques… No és una escola de música i per tant, el mètode és molt pràctic: no es fa solfeig ni “música”, per això hi ha les escoles de música a la ciutat, molt preparades i amb una oferta formativa molt més àmplia.

Els Bucs Baumann

Situats als baixos de la Casa Baumann, els Bucs Baumann són locals que ofereixen espais d’assaig equipats amb amplificadors de baix i de guitarra, bateries, micròfons i equips de veus. Però, a banda de la seva activitat principal, també treballen per fomentar la creació musical, dinamitzar la música a la ciutat, posar en contacte als grups i músics, facilitar el contacte amb altres entitats, organitzar concerts de grups dels bucs, organitzar assajos oberts, assessorar els mateixos músics, enregistraments dels grups residents, etc…

Related Articles

Deixa un comentari