Festa Major de Sant Pere 2018

No Comment

Del 18 al 20 de maig Sant Pere celebra la seva 41 Festa Major amb un especial protagonisme de la Cultura Popular; una nova Papallona de Sant Pere es presentarà en societat el divendres 18 de maig (18h) a la Plaça de la Rosa Mora. També tindrà lloc la 15a. edició del Sant Pere Sona!   


   

El barri de Sant Pere de Terrassa celebra la seva 41a. Festa Major, del 18 al 20 de maig. Com sempre, l’escenari principal se situarà davant de la façana del Mercat del Triomf tot i que aquest any la Plaça Rosa Móra tindrà un especial protagonisme. La Festa Major de Sant Pere és considerada per a molts com una de les festes majors de barri més populars, participatives i multitudinàries de la ciutat de Terrassa.

Festa Major Sant Pere 2018

Per 6è any consecutiu el grup de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere lidera la gestió de la Festa Major després de la renuncia de l’Associació de Veïns l’any 2013. L’agrupació compta amb el recolzament de diversos veïns i entitats del barri que ajuden a complementar un dels programes més diversos que es fan actualment a les festes de barri de la ciutat de Terrassa.

El primer acte de la Festa Major serà recordat per la presentació d’una nova figura de bestiari festiu i popular. Es tracta d’una rèplica de la Papallona de Sant Pere original que va construïr el terrassenc Pep Ragà l’any 1992. La nova bèstia serà més lleugera que l’original i està feta d’argila, escaiola i fibra de vidre.

La presentació es farà després d’una petita cercavila que culminarà a la Plaça de la Rosa Móra i comptarà amb alguns Nans i Capgrossos de Terrassa, una representació municipal de la Regidoria de Cultura i alguns exmembres de la colla, que aquest any assoleix els 25 anys d’existència.

La 2a. edició del Plats del Món acollirà prop de 10 menjars típics de persones de diverses nacionalitats que es podran degustar el dissabte al magdia mentre que la tradicional Tirada de bitlles catalanes arriba a la seva 12a. edició.

També arriba a la seva quinzena edició el Festival Sant Pere Sona! que compta amb el projecte de Sergi Estella i la formació Thorpedians.

Les principals novetats d’aquest any són una gimcana nocturna, una exhibició de bàdminton a càrrec del Club Bàdminton Terrassa, una doble sessió de cinema de terror, un gran concert intantil i familiar a càrrec de Roleguita i Boquerón i l’actuació de cloenda protagonitzada per Oh! Orquestra, en un gran concert davant del Mercat del Triomf.

Es mantenen els actes tradicionals com al cercavila del dissabte a la tarda, la xocolatada, el ball de nit, la ballada de country i el dinar popular de diumenge al migdia, entre altres.

La intenció dels organitzadors és anar alternant els actes de forma que cada any la Festa Major sigui el màxim de diferent a l’anterior.

La Festa Major de Sant Pere compta amb un pressupost aproximat d’uns 8.000€ tot i que anualment oscil•la en funció del nombre d’aportacions que fan els comerços.

La Festa Major de Sant Pere ja disposa de la seva pròpia pàgina web des d’on es poden consultar tots els actes:

www.festamajorsantpere.cat

Related Articles

Deixa un comentari