‘La empresa criminal’, tenen les corporacions llicències per a delinquir? Nou llibre d’Icaria

No Comment

L’immens poder de les corporacions es presenta com un fet imprescindible i natural per al desenvolupament de l’activitat econòmica; però aquest poder condiciona tots els aspectes de la vida de les persones.

Tenen les corporacions llicències per a delinquir?

Dos catedràtics de la Universitat de Liverpool i de l’Open University analitzen el crim empresarial repassant cèlebres casos.

La empresa criminal

Per què les corporacions han ser abolides

Steve tombs i David Whyte

Antrazyt, 447
Economía
Justicia y derechos humanos
Política
ISBN: 9788498887198
Año Publicación: 2016
páginas: 208La empresa criminal

Aquest llibre és de lectura obligatòria per a tota persona que vulgui comprendre com i per què les corporacions defineixen i destrueixen la nostra vida diària. Ajuntant rigor acadèmic amb senzillesa divulgativa, tot amb un ampli vano de fonts, probes empíriques, anàlisis històrics i arguments teòrics, el llibre mostra més allà de tot dubte raonable que les empreses privades amb ànim de lucre són criminals habituals i rutinaris.

Disseccionant aquest mite segons el qual la corporació pot ser un «ciutadà» racional o responsable, es demostra que, en la seva forma present, la corporació té llicència per a matar, mutilar i robar en benefici propi. La facultat de les corporacions per a danyar les persones i el medi ambient es construeix des del dret i la política. La criminalitat és part de l’ADN de les empreses modernes. Per això, com argumenten els autors, la corporació no pot ser domesticada. L’única solució disponible per aquest problema criminal és abolir els privilegis legals i polítics que permeten a la corporació actuar amb impunitat.

Steve Tombs és catedràtic de Criminologia en l’Open University. Estudia la naturalesa, incidència i regulació del crim corporatiu, a més de col·laborar amb col·lectius de base que lluiten contra aquest problema criminal, com Hazards. És autor, entre altres moltes obres, de Social Protection after the Crisis: Regulation without Enforcement y Safety Crimes junt a David Whyte. 

David Whyte és catedràtic d’estudis Socio-legals en la University of Liverpool, on ensenya i investiga la relació entre dret, política i poder corporatiu. També treballa amb organitzacions com Corporate Watch. És autor de Crimes of the Powerful: a Reader.

Related Articles

Deixa un comentari