La mestra japonesa Tomoko Sasaoka imparteix un curs de Daito Ryu en Terrassa

No Comment

mestra japonesa Tomoko Sasaoka

Josué Amoraga

Tomoko Sasaoka va visitar el 27 de juliol Terrassa per impartir un seminari en la seu de l’Associació Tenshin. La mestra japonesa va introduir els participants en Dayto Ryu  Aikijujutsu, un art marcial japonès  a partir del qual han evolucionat altres estils de lluita. Tomoko Sasaoka va estar assistida pels professors Juan Alberto Hernández i  Jerome Lubrano, de l’Associació Daito Ryu Aikijujutsu Senkenkai.

Al llarg de tres hores, Tomoko Sasaoka va ensenyar diverses tècniques d’aquest art marcial, tant en seiza (la posició tradicional de seure dels japonesos) com de peu dret. Els estudiants va aprendre a deslliurar-se d’agafades de mà i de braç, així com d’atacs des de l’esquena. Es van practicar luxacions i projeccions. En finalitzar la sessió, els dos professors ajudants van fer una petita exhibició d’algunes de les tècniques més característiques de Daito Ryu.

Orígens del Daito Ryu
El Daito Ryu Aikikjujutsu és un art marcial japonès. Una de les seves figures més emblemàtiques d’aquesta escola va ser Sokaku Takeda (1859-1943), un samurai japonès que amb la revolució Meiji es va dedicar a ensenyar Daito Ryu i a fer demostracions d’aquesta disciplina marcial per tot Japó. Alguns dels seus alumnes van fundar posteriorment els seus propis estils a partir del Daito Ryu. Van ser alumnes seus Morihei Ueshiba, creador de l’Aikido, i el coreà Choi Yong Sul, fundador el Hapkido.

La mestra Tomoko Sasaoka és cinturó negre 5è Dan de Daito Ryu Aikikjujutsu i alumna directa del sensei Masunori Araki.

Related Articles

Deixa un comentari